CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Meryem Gül Çiftci Binici, “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.
Çiftci, Özer’e ziyaretinden sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
Çiftci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet Özer ile az önce Silivri Cezaevi’nde görüştüm. Sağlığı ve morali gayet iyi, tüm yol arkadaşlarına ve Esenyurtlu komşularına selam gönderdi. 30 Ekim’den bu yana demokrasiyi ve halk iradesini savunan herkese ayrı ayrı teşekkürlerini iletti. Yaklaşık iki buçuk üç saat kadar Ahmet Başkan’la sohbetimiz oldu. İtiraz dilekçemizi vereceğiz. Bunun üzerine sohbetimiz gerçekleşti. Ardından bundan sonraki sürece dair parti olarak ne yapacağımızı ben aktardım. Onun de eklemeleri oldu. Onların üzerinde biraz değerlendirmelerde bulunduk.”
Çiftci, paylaşımının ardından Halk Tv yayınında şu bilgileri aktardı:
“Şunu söylemekte fayda var. Ahmet Başkan çok kararlı suçsuz olduğunu bunun halkın iradesine bir darbe olduğunu belirtmemi istedi. Keyfi yerinde sağlığı iyi. Okuyor itiraz dilekçesine çalışıyor. Ben buradan ne zaman çıkarsam çıkayım güçlenerek çıkacağım arkamda daha geniş demokrasiye inanan kitleler olacağına eminim şeklinde bir beyanı oldu”
NE OLMUŞTU?
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, geçtiğiimiz günlerde sabah saatlerinde evinde gözaltına alınmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca terör örgütü PKK/KCK’nın mensup ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen Özer’in, iletişim dinlenmesi tedbiri sonucu elde edilen konuşma dökümleri, fiziki takip tutanakları, banka hesap hareketleri ve örgüt yöneticileriyle yoğun ve süreklilik arz edecek şekilde organik bağ kurarak üzerine atılı suçu işlediği tespit edildmişti.
Başsavcılığın talebi üzerine İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden arama kararı çıkarılmıştı.
Özer, savcılıktaki ifadesinin ardından “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, daha sonra çıkarıldığı mahkemece, “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanmıştı.
Özer’in tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanlığı’na kayyum atanmış, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy belediye başkanı olarak görevlendirilmişti.
Öte yandan Aksoy, İstanbul Vali Yardımcılığı’na da atanmıştı.
Darbe falan yok. Adam teröstlerin akıl hocası, ağababası. Ayrıca artık Esenyurt belediye başkanı denemez kendisine. “Eski belediye başkanı” denmeli