1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB açıkladı: Atatürk Havalimanı’ndaki kamu zararı 22.5 milyar TL!

İBB açıkladı: Atatürk Havalimanı’ndaki kamu zararı 22.5 milyar TL!

İBB Şehircilik Grubu Başkan Kurt, Atatürk Havalimanı’ndaki kamu zararının 22.5 milyar TL’yi bulduğunu açıkladı. Kurt, "Bu dev bütçe kentsel dönüşümde kullanılsaydı, İstanbul’da yaklaşık 30 bin bağımsız birimi ücretsiz şekilde dönüştürülebilirdi" dedi.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehircilik Grubu Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, Yeniköy’de düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre, Kurt, Atatürk Havalimanı’na dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığını belirten Kurt, şunları söyledi:

“Atatürk Havalimanı’nda kırılan pistlerin maliyeti ve yapılan ihalelerden alınan verilerin güncel değerleri ve daha pek çok işlemin sonucu kamu zararı yaklaşık 22.5 milyar TL’yi buldu. Bu dev bütçe kentsel dönüşümde kullanılsaydı, İstanbul’da yaklaşık 30 bin bağımsız birimi ücretsiz şekilde dönüştürülebilirdi. Bir kez daha yetkililere ortak hareket etme çağrısında bulunuyoruz.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!