Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nden geri adım atılmamasının ardından aile hekimleri bir kez daha eylem kararı aldı. Geçen ay üç gün iş bırakan aile hekimleri, bu kez 2 Aralık’ta beş günlük iş bırakma eylemine başladı.
Türk Kadın Hareketi’nden eylemdeki aile hekimlerine destek geldi. Türk Kadın Hareketi’nin konuya ilişkin açıklamasında şöyle denildi:
“Aile Sağlık Merkezleri, gebe, bebek çocuk izlemleri, kronik hastalıkların takibi, kanser taramaları yaparak koruyucu sağlık hizmeti verirler. Halk sağlığı açısından birinci basamak sağlık hizmetlerinden vazgeçilemez. Son günlerde herkesin güvenini sarsan bazı özel hastanelerde yaşanan skandallar düşünüldüğünde Aile Sağlık Merkezleri halkın, güvenle başvurabilecekleri kurumlardır.
Sağlık en temel insan hakkıdır. Toplum sağlığı açısından vazgeçilmez olan Aile Sağlık Merkezleri varlığını sürdürmelidir. Aile hekimlerine dayatılan bu yönetmelik derhal geri çekilmelidir. Türk Kadın Hareketi olarak Aile hekimlerinin bu haklı eylemlerini destekliyor ve yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz.”