1. Haberler
  2. Dünya
  3. PKK/YPG’den Afrin’e dönmek isteyen sivillere engel… Münbiç ve Rakka zorlaması!

PKK/YPG’den Afrin’e dönmek isteyen sivillere engel… Münbiç ve Rakka zorlaması!

Terör örgütü PKK’nın bölge halkının Afrin'e dönüşünü engellediği belirtildi.

featured

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli Barzani Yardım Vakfından yapılan açıklamada, şu ana kadar 839 ailenin Afrin’e döndüğü, bu süreçte bin 500 ailenin daha dönmesinin beklendiği ve ailelere tıbbi hizmetler, temel ihtiyaçlar ve gıda yardımı sağlandığı ifade edildi.

AA’nın bölgedeki kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, terör örgütü PKK/YPG, Afrin’e dönüşleri engelliyor ve zorla Tel Rıfat ile Şahba bölgesine götürdükleri Afrinli aileleri Tabka, Münbiç ve Rakka’ya nakletmeye çalışıyor.

Afrinli ailelerin 7 yıldır kamplarda ve zor şartlarda yaşadıkları ve artık Afrin’deki evlerine dönmek istedikleri ancak terör örgütünün buna engel olduğu aktarıldı.

Terör örgütü PKK/YPG, kendisine bağlı yayın organlarından Afrin’e dönenlerin hayatlarının tehlikede olduğu dezenformasyonunu yayarak, Afrinlileri Münbiç ve Rakka’ya gitmeye zorluyor.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!