28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne CHP listesinden girerek TBMM’de koltuk sahibi olan Nedim Yamalı, Gelecek Partisi’nden istifa etti.
Yamalı istifasını sosyal medya üzerinden, “Kuruluşundan bu yana görev aldığım Gelecek Partisi üyeliğinden bugün itibariyle istifa ediyorum” sözleriyle duyurdu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Yamalı’ya AKP rozetini taktı.
Yamalı’nın AKP’ye geçmesiyle birlikte, partinin vekil sayısı 268’e yükseldi.
YAMALI’DAN İLK AÇIKLAMA
Yamalı AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı ilk açıklamada, “Özellikle muhafazakar camiada birbirine yakın siyasi oluşumların bir arada olması gerektiğine inanıyoruz. O yüzden tekrar bu saflarda mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP İÇİN ‘CEMAAT’ DEMİŞTİ
Yamalı, 22 Ağustos 2023’te konuk olduğu bir programda AKP için ‘cemaat’ ifadesini kullanmıştı.
Yamalı, “Şu anda AK Parti, bana göre bir siyasi parti değil, bir cemaattir. Tepesinde bir adam, etrafında bir çember, oradan gelen talimatlar…” demişti.