Peskov, bir gazetecinin düşen uçak konusunda Azerbaycan Milletvekili Rasim Musabekov’un Rusya’dan özür talebiyle ilgili sorusunu yanıtladı.
Söz konusu açıklamadan haberdar olduğunu belirten Peskov, önceki açıklamalara ekleyecek yeni bir şeyi olmadığını kaydetti.
‘SORUŞTURMADAN SONUÇ ÇIKANA KADAR DEĞERLENDİRME YAPMAYACAĞIZ’
Peskov, “Bu havacılık olayıyla ilgili soruşturma sürüyor ve soruşturmadan sonuç çıkana kadar kendimizi herhangi bir değerlendirme yapma hakkına sahip görmüyoruz. Bunu yapabilecek havacılık otoritelerimiz var ve bunu da yapmayacağız. Bilgi ancak onlardan gelebilir.” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan hükümet kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen AZAL’a ait yolcu uçağının Rus “Pantsir-S” hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı tespitinde bulunulduğu belirtilmişti.
Bakü-Grozni seferini yapan AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçak, 25 Aralık’ta düşmüştü.
AZAL, uçakta 5 kişilik mürettebat ve 62 yolcudan oluşan 67 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.
Kazada 38 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin kurtulduğu bildirilmişti.
AA’ya konuşan Azerbaycanlı yetkililer, uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddiasını doğrulamıştı.
