Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock daha önce duyurulmayan ziyareti kapsamında Esad iktidarının devrilmesinden yaklaşık 1 ay sonra Suriye’ye geldi.
Şam’a ulaştığı ifade edilen Fransa Dışişleri Bakanı Barrot’un da Lübnan’dan Suriye’ye geçtiği kaydedildi.
FRANSIZ BAKANDAN AÇIKLAMA
Barrot, Şam’daki Fransız Büyükelçiliğinde yaptığı konuşmada, “egemen, istikrarlı ve barışçıl Suriye” görme umudunu taşıdıklarını dile getirdi.
Bakan Barrot, bu umudun “gerçek ancak kırılgan” olduğunu sözlerine ekledi.
Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile gerçekleştirdiği Şam ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda ise Barrot, “Fransa ve Almanya’nın tüm çeşitliliğiyle beraber Suriye halkının yanında durduğunu” belirtti.
Barrot, Almanya ile birlikte “Suriye halkına hizmet edecek barışçıl ve çaba gerektiren geçişi teşvik etmek” istediklerini söyledi.
Bakan Barrot ve beraberindeki Fransız heyeti, Suriye’deki geçici yönetimle üst düzey temaslarından önce Şam’daki Sednaya Hapishanesi’ni ziyaret etti.
Suriye’de 61 yıllık Baas iktidarı, 8 Aralık’ta çökmüş ve geçici hükümet kurulmuştu.