1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meclis’te Kemalizm’i hedef alan Hüda Par’lı vekile MHP’li Celal Adan’dan tepki

Meclis’te Kemalizm’i hedef alan Hüda Par’lı vekile MHP’li Celal Adan’dan tepki

‘Kürt Meselesine İnsani Çözüm’ başlıklı çalıştaydaki bölücü görüşleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olan HÜDA-PAR’ın Meclis’te "Kemalizm zehirdir" iftirasını attı. MHP’li Celal Adan, “Mustafa Kemal’e zarar verecek bir insanı bu dünyada daha hiçbir ana doğurmadı” yanıtını verdi. 

featured

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis sıralarında Kemalizm’i hedef aldı. Dinç, partisinin çalıştayına ilişkin sözlerinde şunları söyledi:

“Herkesin yaptığı gibi biz de Diyarbakır’da bir çalıştay yaptık. Kardeş dedik ama kardeşliğin edebiyatını yapmadık. Bizi kardeş kılan İslam’dır dedik. Biz biliyoruz sizin düşmanlığınız İslam’adır. Derdiniz İslam’ladır. Kürt meselesinin sebebi Kemalizm’dir. Çözümü de İslam’dadır. Siz bize çözümün zehri olan Kemalizm’i öneriyorsunuz. Bize bu zehri yutturmaya çalışıyorsunuz. Kemalizm zehirdir. Biz bu zehri yutmayacağız.” Dinç’in sözlerinin ardından Meclis’te tepkiler yükseldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel de X hesabından, “Bu büyük milletin vekili olmak şerefli bir görevdir. O görevin şerefini herkes ne yazık ki taşıyamıyor. Kabahat sizi Meclise taşıyanlarda” dedi.

İlişkili Haber
thumbnail

Hüda Par milletvekili Faruk Dinç Meclis’te Kemalizm’i hedef aldı

Haberi görüntüle

‘ATATÜRK’E ZARAR VERECEK İNSANI HİÇBİR ANA DOĞURMADI’

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, son dönemde Atatürk’e yönelik saldırılara Meclis kürsüsünden yanıt verdi.

Adan, şunları kaydetti:

“Değerli milletvekilleri, birçok ülkede önce devlet, sonra Meclis kurulur; bizde ise Türkiye Cumhuriyeti devletini Türkiye Büyük Millet Meclisi kurmuştur ve 300 yılda, 400 yılda ancak büyük milletlerin bağrından çıkabilecek olan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu devlet, ezanı hür, bayrağı hür Türkiye’dir. Mustafa Kemal’e zarar verecek bir insanı bu dünyada daha hiçbir ana doğuramamıştır.”

Celal Adan’ın konuşması AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol sıralarından büyük alkış aldı.

AKP’DEN AÇIKLAMA

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler de HÜDA-PAR’ın çalıştayında üniter yapıya karşı mesajlar verilmesine tepki gösterdi. Güler dün Meclis’te gazetecilerin soruları üzerine, “Ben çok detaylı bilmiyorum, çalıştay mıdır, başka bir program mıdır, orada ifade edilen hususlar nedir? Sonuç bildirgesi midir, kişiye özgü bir ifade midir? Sözlerde suç eylemine uygun bir durum varsa, bölücülüğü, terör ve şiddeti meşrulaştırıcı bir şey varsa onu ayrı değerlendiririz, onu reddederiz” dedi.

İlişkili Haber
thumbnail

AKP’lilerin de katıldığı Hüda Par çalıştayı kriz yarattı: Mehmet Uçum’dan ‘ihanet’ çıkışı

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 21 Şubat 2025, 16:52

    “M. Kemal Atatürk’e zarar verecek bir insanı analar doğurmamış” Bunu kim söylüyor? Büyük öndere küfredenlerin ortağı, siyasi yoldaşı. Gel de inan.

  2. Yesinler!Daha dün İstanbul İl Başkanı iken Ergenekon Balyoz alçaklıklarında fetöye yaslan babam yaslan meylediyordun!Esir edilip zindana atılan Mustafa Kemal idi!Gafil!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!