TRT World Suriye muhabiri Obaida Hitto’nun, Şam’da çantasında uyuşturucuyla yakalandığı öne sürüldü.
İddiaya göre; Hitto’nun bir kafede unuttuğu çantası, karakola teslim edildi. Karakolda aranan çantanın içinde 50 gram uyuşturucu olduğu belirtildi. Karakola çantasını almaya giden muhabirin tutuklandığı kaydedildi.
Medyaradar’da yer alan habere göre; Hitto’nun, Emevi Cami’nin yakınlarındaki bir karakolda tutulduğu ve 6 yıl hapis cezasıyla yargılandığı öne sürüldü. Olayın ardından Hitto’nun yanındaki kameramanın Türkiye’ye döndüğü bildirildi.
Obaida Hitto’nun, 2013 yılında Suriye muhalefeti ve Ulusal Koalisyonu tarafından kurulan geçici hükûmetin ilk Başbakanı olan babası Gassan Hitto’dan yardım istediği, ancak destek alamadığı da öne sürüldü.
kafede bulunan çantanın içinde çıkan her şey şaibeli olur