Yurdun dört bir yanında Ramazan Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar ziyaret edildi.
İstanbul’da şehit aileleri ve vatandaşlar Ramazan Bayramı arifesinde Edirnekapı Şehitliği’ne gelerek kabirleri ziyaret etti.

Şehit yakınları ve vatandaşlar, kabirleri gezerek, dua etti. Bazı şehit yakınları, kabirlerin bakımını yaparak mezar taşlarını yıkadı ve çiçek dikti. Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında bazı şehit yakınlarının kabir taşlarını öptüğü görüldü.

Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen bazı vatandaşlar, kabirlerin çevresine Türk bayrağı bıraktı.
ANKARA
Ankara’da şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikleri ziyaret etti.
Şehit yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren Cebeci Askeri Şehitliği ve Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’ne geldi.

Kabir başında Kur’an-ı Kerim okuyan ziyaretçiler, şehitler için dua etti, etrafını temizledikleri mezarlara su döktü.
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfınca şehitliklerde düzenlenen programlarda ise Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi, kabirlere karanfil bırakıldı, çocuklara hediye ve bayram harçlığı verildi.Ankara’da şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikleri ziyaret etti.
Şehit yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren Cebeci Askeri Şehitliği ve Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’ne geldi.

Kabir başında Kur’an-ı Kerim okuyan ziyaretçiler, şehitler için dua etti, etrafını temizledikleri mezarlara su döktü.
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfınca şehitliklerde düzenlenen programlarda ise Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi, kabirlere karanfil bırakıldı, çocuklara hediye ve bayram harçlığı verildi.
TOKAT
Tokat’ta Ramazan Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar ziyaret edildi.

Şehit yakınları da kabirlerin başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.
NİĞDE
Niğde Şehitliği’ndeki programda, Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Vali Vekili Resul Özdemir, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar ve siyasi parti temsilcileri, şehit kabirlerini gezerek karanfil bıraktı.
Şehit aileleri ve yakınları, mezarları temizleyerek dua okudu.
YOZGAT
Yozgat’ta, Ramazan Bayramı arifesi dolayısıyla şehitlikte program düzenlendi.

Yozgat Şehitliği’nde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit ailelerinin bayramını kutladı.
Vali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugünlerimizi kendi kanlarıyla teminat altına alan aziz şehitlerimizi, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu mübarek güne bizleri kavuşturan Rabb’imize şükrediyor, ilimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” ifadesini kullandı.
Programa, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, protokol üyeleri ve şehit yakınları katıldı.
SİVAS
Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı’nda düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.
Programa, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve protokol üyeleri katıldı. Törenin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakılarak, şehit ailelerinin bayramı kutlandı.
Şehit aileleri ve yakınları da mezarları temizleyerek dua etti.
KIRŞEHİR
Kırşehir Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’nde düzenlenen törende, Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Vali Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Demiryürek ve beraberindekiler, şehit aileleriyle bir süre görüştü.
Şehit yakınları da kabirlerin başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.
KAYSERİ
Kayseri’de şehit anne babaları ve yakınları, Kartal Şehitliği’ne ziyarette bulundu. Bazı ziyaretçiler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.
Aileler, şehitlerinin mezarlarını temizleyip, çiçeklere su verdi.
Şehit mezarlarına karanfil de bırakıldı.
GAZİANTEP
Gaziantep’te Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlığı’na sabah erken saatlerde giden aileler, kabir ziyaretlerinde bulundu.

Aileler, mezarları temizleyerek su döktü, kabirlerin başında Kur’an okuyup dua etti.
MALATYA
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Yeşiltepe Şehir Mezarlığı’ndaki şehitliğe ziyarette bulundu.
Şehit yakınlarıyla görüşen ve bayramlarını kutlayan protokol üyeleri, şehit kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti.
Bazı ziyaretçiler gözyaşı dökerek yakınlarının mezar taşını temizlerken, bazıları da şeker ve çikolata bıraktı.
Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlardan Mahmut Levent, AA muhabirine, bayram dolayısıyla vefat eden yakınlarını ziyaret ettiklerini belirterek, “Acımız tazeliğini koruyor. Dört yakınımı kaybettim. Gidip geliyoruz ama aklımızdan çıkmıyor. Bayram ziyaretine geldik ama bize bayram yok. Bize her gün aynı, acımız ağır.” diye konuştu.
ŞANLIURFA
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve protokol üyeleri şehitliğe giderek dua etti ve karanfil bıraktı.
Ziyarete 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve ilgililer katıldı.
Aileler, mezarları temizleyerek su döktü, kabirlerin başında Kur’an okuyup dua etti.
ADIYAMAN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl Emniyet Müdürü Alper Uzman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, Yeni Mezarlık’taki şehitliği ziyaret etti.
Şehit yakınlarıyla görüşen ve bayramlarını kutlayan protokol üyeleri, şehit kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti.
KONYA
Arife günü sabahın erken saatlerinden itibaren kentteki mezarlıklara ziyaretler yapıldı. Konya Şehitliği’nde de şehit yakınları dua etti.

KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş’ta da şehit yakınları bayram arifesinde mezarlıkları ziyaret etti.
Sabah saatlerinden itibaren Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitliğe gelen aileler, mezarların başında dua etti.
Mezar taşlarını temizleyen aileler, Kur’an-ı Kerim okuyup kabirlerdeki çiçekleri suladı.
Vali Mükerrem Ünlüer ve beraberindekiler şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı, şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.
Daha sonra Vali Ünlüer ve beraberindekiler Kahramanmaraş Kapıçam Şehir Mezarlığı’nda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin kabirlerine de karanfil bırakıp dua etti.
Kahramanmaraş’ta, Ramazan Bayramı dolayısıyla kent protokolünün katılımıyla bayramlaşma programı da yapıldı.
Kimse merak etmesin. Bu ihanet açılımı başarısızlıkla sonuçlanacak.