1. Haberler
  2. Gündem
  3. Müsavat Dervişoğlu, tutuklanan gençler için seslendi: Merhamet ve adalet duygusunun gerektirdiği gibi davranın

Müsavat Dervişoğlu, tutuklanan gençler için seslendi: Merhamet ve adalet duygusunun gerektirdiği gibi davranın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gençlerin son dönemde yaşanan gelişmelerden dolayı bayramı ailelerinden uzakta hapishanelerde geçirdiğine dikkat çekerek "Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; adaleti ve merhameti, çocuklara sevgiyi Allah emrediyor. Bayramın yüzü suyu hürmetine herkesin merhamet ve adalet duygusunun gerektirdiği gibi davranmasının altını çiziyorum" dedi.

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bayram namazını Çankaya İlçesi’ne bağlı Oran Mahallesi’ndeki Abdülkerim Kuzu Camii’nde kıldı.

Cami çıkışında açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Cenab-ı Allah bayram tadında bayram nasip etsin. Bayramlarımız dargınlıkların sonlandırıldığı, küskünlüklerin bittiği, insanların kucaklaştığı günlerdi. Günler diliyorum maalesef şimdi dargınlıkların, küskünlüklerin de derinleştiği dönemler yaşıyoruz ve buna sebep olanlar kullandıkları dilin yanlışlığından ötürü sebep oluyorlar. Öncelikle bu mübarek günde başta siyasiler olmak üzere sorumluluk sahibi makamları işgal edenlerin ve toplumumuzun birliği, beraberliği ve kardeşliği noktasında kullandıkları dile özen göstermelerini tekraren ifade etmek istiyorum.

‘ZULÜMLERİN BİTTİĞİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLSUN’

Sadece ülkemizde değil, yakın coğrafyada da büyük sıkıntılar var ayrıca uzaklardaki soydaşlarımızla zülüm altında. Gazze’de dindaşlarımız doğu Türkistan’daki soydaşlarımız yine dindaşlarımız zülüm altındalar sürgünlerle cezalandırmalarla ölümlerle sınıyorlar bu bayramın bütün bu zülümlerin bittiği bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyorum.

İçeride hoca da vaazında söyledi; ‘Çocuklara, gençlere merhamet edin’ diye, ‘çocukları gençleri sevin’ diye yaşadığımız bu yakın takvim içerisinde yaşadığımız olaylardan kaynaklı olarak birçok gencimiz ailelerinden uzakta ve hapishanedeler. Milleti demokrasi nöbetine tuttular ve meydanlara çıkmaya zorladılar.

‘MİLLETİ SOKAKLARA MECBUR ETTİLERSE…’

Buradan bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum: Adaleti ve merhameti Allah emrediyor. Çocuklara sevgiyi de Cenabı-ı Hak emrediyor ve bu güzel günün bu bayramın yüzü suyu hürmetine herkesin merhamet ve adalet duygusunun gerektirdiği gibi davranması gerektiğinin de lüzumunun da altını çiziyorum. Nasıl milleti sokaklarda nöbete mecbur ettilerse, demokrasi nöbetine hakimler de bu bayram tatilinde nöbette olsunlar ve hürriyetinden mahrum çocuklarımıza ailelerine kavuşturmak için gerekli hukuki düzenlemeyi ya da kararları alsınlar diyorum.

Hepinize tekrar bayram tadında bayramlar diliyorum. Bu bayramın öncelikle Türk İslam âlemine ve insanlar hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, saygılar sunuyorum sağolun.”

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!