DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Hatimoğulları ve Bakırhan başkanlığında toplandı.
Toplantıda, DEM Partili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabulü, Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrı gündeme alındı.
Ayrıca DEM Parti heyetlerinin yurt dışı ziyaretlerine ilişkin bilgilendirme yapıldı.
SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMELER YOĞUNLAŞACAK
ANKA’nın haberine göre, MYK’da bileşen partilerin yanı sıra MHP, AKP, CHP ve diğer tüm siyasi partilerle görüşmelerin yoğunlaştırılması kararlaştırıldı. Toplantıda sürecin sadece tek taraflı ve iktidar partisine havale edilen bir süreç olmaktan çıkarılması için gerektiği belirtildi.
MYK’da sürecin en başından beri altı çizilen parlamento kısmına ilişkin de tartışmaların yürütüldüğü kaydedildi. DEM Parti, TBMM zemininde bütün siyasi partilerin yer aldığı güçlü bir komisyonun kurulması için çalışmalarını artırmasına karar verildi.
MYK’da tartışmalar sürecin “daha sağlam bir temelde yürütülmesi” adına yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu ve bu yasal düzenlemelerle yol alınabileceği üzerinde ortaklaştı.
EV ZİYARETLERİ YAPILACAK, MEKTUP DAĞITILACAK
Hatimoğulları ve Bakırhan’ın programları uygun oldukça gerçekleştirecekleri ev ziyaretlerinde “Barış ve Demokratik Topluma Çağrı”ya ilişkin mektup dağıtılması kararlaştırılan toplantıda 1 Mayıs’a kadar ev ziyaretleri yapılması ve halka sürecin anlatılması, 1 Mayıs’tan sonra ise daha önceki halk buluşmalarına benzer bir kampanyanın yürütülmesi ve yeni bir planlama yapılmasına karar verildi.