DEM Parti İmralı Heyeti’nin yarın Adalet Bakanlığı’nda Yılmaz Tunç ile yapacağı açıklanan görüşme, İstanbul’daki evinde iki gün önce kalp krizi geçiren ve uzun süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu nedeniyle ertelendi.
Anka’nın aktardığına göre, DEM Parti’nin talebi üzerine ertelenen görüşmenin yeni tarihini, parti ve Bakanlık yetkililerinin daha sonra birlikte belirleyeceği öğrenildi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile DEM Parti Heyeti arasında yarın yapılması planlanan görüşmede, açılım sürecine ilişkin gelişmeler ile hukuki yönden ele alınacak konuların gündeme gelmesi bekleniyordu.
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Bakan Tunç ile yapılacak görüşmenin yeni ‘çözüm süreci’ bağlamında önemli olduğunu ifade etmişti.

İMRALI HEYETİ ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Yeni açılım süreciyle ilgili en kritik görüşme 10 Nisan’da yaşanmıştı. DEM Parti’nin İmralı heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 13 yıl aradan sonra yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu toplantıya AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın da katılırken DEM Parti heyetinde Van Milletvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yer almıştı.

