1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran’dan ABD’ye ‘Yemen’ tepkisi: Saldırılar ‘savaş suçu’ olarak nitelendi

İran’dan ABD’ye ‘Yemen’ tepkisi: Saldırılar ‘savaş suçu’ olarak nitelendi

İran, ABD'nin Yemen'in sivil altyapısına düzenlediği saldırıların "uluslararası savaş suçu" olduğunu belirtti.

featured

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD güçlerinin, Yemen’in altyapısını ve yerleşim alanlarını hedef alan saldırılarını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Saldırıların, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’nin ilkeleri ve uluslararası hukuk kurallarının ağır bir ihlali olduğunu kaydeden Bekayi, Yemen’deki yerleşim alanları ve sivil altyapının hedef alınmasının “savaş suçu ve insanlığa karşı suç” olduğunu ifade etti.

Bekayi, BM Güvenlik Konseyi’ne ve bölge ülkelerine İsrail ile ABD’nin “savaş çığırtkanlığı ve hukuksuzluğuna” karşı eylemde bulunmaları çağrısı yaptı.

Yemen’deki İran destekli Husiler, ABD’nin ülkenin çeşitli bölgelerine ve Hudeyde kentinde bulunan Ras İsa Limanı’na hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.

ABD, Ras İsa Limanı’nı, 17 Nisan’da da vurmuş ve saldırıda en az 74 kişinin yaşamını yitirdiği, 171 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!