1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çemişgezek Kaymakamı Cüneyt Zor’dan ‘Bülent Tekbıyıkoğlu’ mesajı: ‘Onur ve gururdur’

Çemişgezek Kaymakamı Cüneyt Zor’dan ‘Bülent Tekbıyıkoğlu’ mesajı: ‘Onur ve gururdur’

Çemişgezek Kaymakamı Cüneyt Zor, PKK anmasına izin vermesi için kendisine yapılan baskı sonrası Tunceli Valiliği görevinden istifa eden Bülent Tekbıyıkoğlu için veda mesajı yayımladı.

featured

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, terör örgütü PKK elebaşları Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun için kentte düzenlenen ve terör propagandası yapılan anma töreni sonrası görevinden istifa etti.

İlişkili Haber
thumbnail

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan açılıma karşı onur istifası: PKK’lıların ‘anma’sını kabul etmedi!

Haberi görüntüle

İçişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada da Veryansın Tv’nin saatler öncesinden duyurduğu haber doğrulanarak istifası kabul edilen Vali Tekbıyıkoğlu’nun merkeze çekildiği duyuruldu.

İlişkili Haber
thumbnail

İçişleri’nden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun istifasının ardından açıklama

Haberi görüntüle

ÇEMİŞGEZEK KAYMAKAMI’NDAN VEDA MESAJI

Çemişgezek Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor, Vali Tekbıyıkoğlu’nun istifasının ardından sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayımladı.

Tekbıyıkoğlu’nun “devleti ve milleti için fedakarca mücadele ettiğini” belirten Zor, şu mesajı yayımladı:

“2 yıla yakın süredir çalışma şerefine nail olduğum Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum. Görev süremizce bizleri her anlamda destekleyen, devleti ve milleti için fedakarca mücadele eden Sayın Valimiz ile görev yapmış olmak bizler için onur ve gururdur.”

TEKBIYIKOĞLU’NU İSTİFAYA GÖTÜREN SÜREÇ

Vatansever duruşuyla tanınan Vali Tekbıyıkoğlu’nu istifaya götüren süreç, İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütü PKK elebaşlarının anmasının düzenlenmesi için baskı yapılmasıyla başladı.

Bakanlığın bölücü açılım süreci dahilindeki bu talebine direnen Tekbıyıkoğlu, görev yaptığı kentte hiçbir terör örgütünün propaganda yapamayacağını üstlerine ifade etti.

Bakanlığın baskısına rağmen duruşundan taviz vermeyen Tekbıyıkoğlu’na yetkililer, etkinlikte sadece dini ritüel yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Vali Tekbıyıkoğlu, son ana kadar etkinliğin yapılmaması için direndi.

İlişkili Haber
thumbnail
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun istifasının perde arkası: ‘PKK’lılara dokunmayın’ talimatı verilmiş!
Haberi görüntüle

Güvenlik birimlerine örgüt propagandası yapılmaması üzerine talimat veren Tekbıyıkoğlu, örgüt flaması ve elebaşı posterlerinin etkinliğe sokulmasına engel oldu.

Ancak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajlarının etkinlikte okunması ve örgüt lehine sloganlar atılması üzerine Vali Tekbıyıkoğlu, gözyaşlarına boğulduğu 19 Mayıs etkinliği sonrası görevinden istifa ederek merkeze çekilmesi talebiyle İçişleri Bakanlığı’na “kandırıldığını” belirterek dilekçe verdi.

Tekbıyıkoğlu’nun istifası kabul edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekilen Tekbıyıkoğlu, önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelerek görevine devam edecek.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!