1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bülent Tekbıyıkoğlu istifa etmişti: Tunceli Valiliği’ne atanan isim belli oldu

Bülent Tekbıyıkoğlu istifa etmişti: Tunceli Valiliği’ne atanan isim belli oldu

PKK anmasına izin vermesi için kendisine yapılan baskı sonrası Tunceli Valiliği görevinden istifa eden Bülent Tekbıyıkoğlu'nun merkeze çekilmesinin ardından Tunceli Valiliği'ne atanan isim belli oldu.

featured

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, PKK anmasına izin vermesi için kendisine yapılan baskı sonrası istifa etmiş, 20 Mayısta İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekilmişti.

Tekbıyıkoğlu, bu gece yayımlanan Resmi Gazete’deki kararname ile Vali Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı.

Tunceli Valiliği’ne ise Bilecik Valisi Şefik Aygöl atandı. Aygöl’den boşalan Bilecik Valiliği’ne de İstanbul-Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer atandı.

NE OLMUŞTU?

Vali Tekbıyıkoğlu’nu istifaya götüren süreç, İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütü PKK elebaşlarının anmasının düzenlenmesi için baskı yapılmasıyla başladı.

Bakanlığın bölücü açılım süreci dahilindeki bu talebine direnen Tekbıyıkoğlu, görev yaptığı kentte hiçbir terör örgütünün propaganda yapamayacağını üstlerine ifade etti.

Bakanlığın baskısına rağmen duruşundan taviz vermeyen Tekbıyıkoğlu’na yetkililer, etkinlikte sadece dini ritüel yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Vali Tekbıyıkoğlu, son ana kadar etkinliğin yapılmaması için direndi.

Güvenlik birimlerine örgüt propagandası yapılmaması üzerine talimat veren Tekbıyıkoğlu, örgüt flaması ve elebaşı posterlerinin etkinliğe sokulmasına engel oldu.

Ancak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajlarının etkinlikte okunması ve örgüt lehine sloganlar atılması üzerine Vali Tekbıyıkoğlu, gözyaşlarına boğulduğu 19 Mayıs etkinliği sonrası görevinden istifa ederek merkeze çekilmesi talebiyle İçişleri Bakanlığı’na “kandırıldığını” belirterek dilekçe verdi.

Tekbıyıkoğlu’nun istifası kabul edildi.

İlişkili Haber
thumbnail

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun istifasının perde arkası: ‘PKK’lılara dokunmayın’ talimatı verilmiş!

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan açılıma karşı onur istifası: PKK’lıların ‘anma’sını kabul etmedi!

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!