ABD ve İran arasında yaptırım krizi derinleşiyor.
ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran’la bağlantılı 10 kişi ve 27 kuruluş için yaptırım kararı alındığı bildirildi.
Açıklamada, yaptırımların Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Hong Kong’taki bazı kuruluşları da kapsadığı görüldü.

ABD-İRAN KRİZİ
İran ile ABD arasındaki nükleer müzakere sürecinde, Tahran’ın uranyum zenginleştirme konusu, iki ülke arasında temel anlaşmazlık noktası olmaya devam ediyor.
İran, nükleer programını atom bombası üretmesine engel olacak şekilde kısıtlama karşılığında yaptırımların kaldırılmasını istiyor.
Daha önceki açıklamalarında Tahran’ın düşük düzeyde uranyum zenginleştirmesini kabul edeceklerini söyleyen ABD’li yetkililer, son zamanlarda İran’ın her düzeyde uranyum zenginleştirme işlemini durdurmasını talep ettiklerini belirtiyor.
ABD Başkanı Donald Trump, 26 Mayıs’ta İran ile nükleer müzakerelerde “önemli ilerleme” kaydedildiğini ifade ederek, kısa süre içinde görüşmelerden olumlu haberler gelebileceğini söylemişti.
ABD ile müzakere sürecinin başarısız olma ihtimaline değinen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, aynı gün “Sorunları çözebileceğimize inanmalıyız. Bizimle müzakere etmezler ve yaptırım uygularlarsa açlıktan ölecek değiliz. Yüzlerce yol var.” ifadelerini kullanmıştı.