1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel’den iktidara ‘İsrail’ çağrısı

Özgür Özel’den iktidara ‘İsrail’ çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin "Gözü dönmüş İsrail'in İran'a saldırmasını net dille kınıyoruz, diplomasiye alan açılması ve silahlara alan açılmaması lazım" dedi. İktidara seslenen Özel, "İsrail'in karşısında net ve dik olsunlar bizi yanlarında bulurlar, karşılarında olmayız arkalarına geçerek en net desteği veririz" diye konuştu.

featured

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cuma namazı sonrası Hatuniye Camisi çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özel, CHP ile Saadet Partisinin pazar günü İstanbul Üsküdar’da düzenleyeceği “Filistin ile dayanışma İsrail’i kınama” mitingine katılacağını söyledi.

‘İSRAİL’İN KARŞISINDA NET VE DİK OLSUNLAR BİZİ YANLARINDA BULURLAR’

İsrail’in dün akşam İran’a saldırdığını anımsatan Özel, şunları kaydetti:

“Gözü dönmüş İsrail’in İran’a saldırmasını net dille kınıyoruz, diplomasiye alan açılması ve silahlara alan açılmaması lazım. İki tarafı barışa, uluslararası toplumu duyarlı olmaya ve görev almaya davet ediyoruz. İsrail sessizlikten cesaret alıyor. Dünya barışını tehdit eden, Türkiye’nin yanı başında bir üçüncü dünya savaşını tetikleyebilecek olan azgınlığın mazur görülebilir bir tarafı yoktur. İsrail’i kesin bir dille kınıyoruz ve hükümetten de en sert tepkiyi bekliyoruz. İsrail’in karşısında net ve dik olsunlar bizi yanlarında bulurlar, karşılarında olmayız arkalarına geçerek en net desteği veririz. Filistin meselesi Türkiye’nin ulusal meselesidir.”

MANİSA MESAJI

Ferdi Zeyrek’in vefatının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi için CHP’li meclis üyeleriyle toplantı yaptıklarını söyleyen Özel, “Meclis üyesi 58 arkadaşımız ‘Pazartesi günü sizden isim duyarız, partimiz kimi söylüyorsa seçeriz, Ferdi’nin hatırası önünde saygılı davranacak, ailesine sahip çıkacak ve hayallerini gerçekleştirecek birine ihtiyaç var ve onu partimiz görevlendirir, biz sahip çıkarız’ dediler” ifadelerini kullandı.

Öte yandan taziye için Manisa’ya gelen ve Özgür Özel ile camiden birlikte çıkan Memleket Partisi Genel Başkanı İnce de Zeyrek’in vefatının Türkiye’yi üzüntüye boğduğunu dile getirerek başsağlığı diledi.

İlişkili Haber
thumbnail

İsrail’den İran’a saldırı: Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Komutanı ve bilim insanları hayatını kaybetti

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

İran, ABD ile nükleer müzakereleri durdurdu

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

İsrail’in İran’a saldırısı sonrası petrol fiyatları fırladı… Benzinden sonra motorine de zam geliyor

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Türkiye’den İsrail’in İran’a saldırısına tepki

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

İsrail’in İran’a saldırısına NATO’dan ilk açıklama

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!