Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medya mecralarında “Kürtçe müzik dinleyen gençler kötü muameleye tabi tutuldu.” şeklinde yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
KENDİLERİNİ UYARAN POLİSLERE SALDIRDILAR
Açıklamada, “13 Temmuz Pazar günü saat 21.42’de Bayrampaşa’da yüksek sesle müzik dinlendiği tespit edilen araçta bulunan şahıslara emniyet ekiplerimiz sözlü uyarıda bulunmuştur. Uyarının ardından araçta bulunan 6 şahıs müziğin sesini daha yükseltmiş, sonrasında ise araçtan inerek kendilerini uyaran iki polis memuruna hakaret ederek fiziki saldırıda bulunmuşlardır.” ifadelerine yer verildi.
100 KİŞİLİK GRUP EMNİYET ÖNÜNDE TOPLANIP TAŞKINLIK YAPTI
Toplam 6 kişinin Bayrampaşa Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Şahısların emniyetteki işlemleri devam ederken, yakınları olduğu tespit edilen 100 kişilik grup, emniyet önünde toplanmış ve taşkınlık çıkarmıştır. Emniyet ekiplerinin uyarılarına rağmen taşkınlık yapmaya devam eden gruba, emniyet ekipleri havaya uyarı ateşi açmak zorunda kalmıştır. Olayda gözaltına alınan Ü.K. (25), Y.K. (21), Y.E.Y. (40), İ.K. (19), A.K. (30), B.K. (22), D.K. (28) isimli şahıslar hakkında ‘görevli memura mukavemet’, ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanmıştır. Olayın incelenmesi için İçişleri Bakanlığından müfettiş talebinde bulunulmuş olup, başlatılan idari ve adli süreç devam etmektedir.”
DMM’DEN AÇIKLAMA
Olayla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamada ise sosyal medyada yer alan paylaşımların “mesnetsiz” olduğu savunularak şu görüşlere yer verildi:
“Bazı basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, İstanbul ilimizde yaşanan bir asayiş olayı üzerinden kamuoyunu provoke etmeye ve gerçeği çarpıtmaya yönelik dolaşıma sokulan mesnetsiz iddialar, dezenformasyon ürünüdür ve olayın asıl mahiyetini kesinlikle yansıtmamaktadır.”
Açıklamanın devamında olayın gelişimi şöyle özetlendi:
“İstanbul Bayrampaşa ilçesi Atışalanı Caddesi üzerinde seyir halindeki bir araçta yüksek sesle müzik dinleyen şahıslar polis devriyesi tarafından uyarılmış, şahıslar bu uyarıya karşılık müzik sesini artırmış ve güvenlik güçlerimize yönelik tehdit, hakaret ve fiziki müdahalede bulunmuşlardır.”
Gözaltıların ardından emniyet önünde toplanan grubun “taşkınlık çıkardığı” ve “bazı kişilerin bu sırada gözaltına alındığı” belirtilen açıklamada, olayın Kürtçe müzikle bağlantılı olmadığı savunularak şu ifadelere yer verildi:
“Olayın etnik kimlik, dil veya müzik tercihi ile ilgisi bulunmamakta; yaşananlar, görevli memura mukavemet ve kamu düzenini bozma eylemleri çerçevesinde değerlendirilmektedir.”
“Güvenlik güçlerimize yönelik itibarsızlaştırma kampanyalarının bir parçası niteliğindeki dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemesi, yalnızca resmî kaynaklardan yapılan açıklamaların esas alınması önem arz etmektedir.”

DEM PARTİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI
DEM Parti’den yapılan açıklamada grubun Kürtçe müzik dinlediği ve polis ekiplerinin müzik dinleyen kişileri darp ettiği iddia edilmişti.
Açıklama şu ifadelere yer verilmişti:
“Piknikten dönen bir ailenin Kürtçe müzik dinlemesini hazmedemeyen ve polis olduğunu iddia eden bir şahsın, ardından çağırdığı polislerle birlikte aralarında çocuklar ve hamile bir kadının da bulunduğu aile fertlerini darp etmesi kabul edilemez.
Bu insanlık dışı saldırının karşısında susmayacak, olayın takipçisi olacak ve gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Bu saldırıyı gerçekleştiren tüm polislerin derhal açığa alınmasını ve hukuki sürecin hızlı, etkin ve şeffaf bir şekilde işletilmesi gerektiğinin çağrısını yapıyoruz.”
DEM Parti ayrıca, “Kürtçeye karşı hazımsızlığa geçit vermeyeceğiz” sloganı ile bugün saat 17’de Çağlayan Adliyesi’ne çağrı yapmıştı.
Bunları şımartan DemPkk ve Akp nin gevşekliği…
Yavuz Alogan daha dünkü yazısında bu durumların olacağını söylemişti.
Azdı Zagroslu dağ ayıları. Yakında sokaklarda Türklere saldırmaya kalkarlar.
toplumun sinir uçlarına oynuyorlar amaçları belli dmm de bunun için körük
Bunlar iyi günlerimiz. Barış diye ne çoraplar orecekler daha