İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyon kapsamında tutuklanan ve sağlık durumu ağırlaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın annesi Gülseren Çalık ile ablası Yeşim Koçhan’ın hastane önündeki bekleyişi devam ediyor.
Canlı yayına katılan ve “Sadece adalet istiyoruz” diye haykıran Çalık’ın ablası Yeşim Koçhan, hastane önünde fenalaşarak bayıldı. Koçhan, “Merhamete ve vicdana davet ediyorum. Duyun sesimizi. Allah’ım bize hep yardım etmiştir, başka sığınacak yerimiz yok. Adalet Bakanım, Cumhurbaşkanım, yalvarıyorum size. Daha da bir şey diyemiyorum. Kardeşim iyi değil” diyerek isyan etti.
Anne Gülseren Çalık da gözyaşları içinde oğlunu kaybetmek istemediğini söyledi. 1999’da akut lösemi hastalığına yakalanıp bir sene boyunca tedavi gören oğlu için Gülseren Çalık, “Çaresizim. 99’u bir daha yaşamak istemiyorum, oğlumun ellerimden kayıp gitmesini istemiyorum. 21 kilo verdi, çocuğumun eriyip gitmesine dayanamıyorum” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Adalet Bakanlığı’na seslenen Gülseren Çalık, “Feryadımı duyun! Aklımı kaybetmek üzereyim. Tansiyon hastasıyım, o tetkiklerin yeniden yapılmasının ne kadar zor olduğunu biliyorum. Oğlumun özgür olmasını istiyorum. Bütün devlet büyüklerimden ricamdır, beni anlasınlar, söylediklerimi kaale alsınlar” dedi.
Bastille günü yaklaşıyor Türkiye için.
Zulüm ve hukuksuzluk bu dereceye varmışsa sonu Bastille’dir.