1. Haberler
  2. Analiz
  3. Birleşme zamanı

Birleşme zamanı

featured

Ahmet Yardım yazdı…

Uçurumun kenarında bir ülke

Siyasilerin yaptığı hataları canıyla askerler, malıyla halk ödüyorsa, siyaset hedefe varmak için her türlü riske girmekten çekinmeyecektir. Yetki, sorumluluk ile at başı gitmiyorsa sorumlular yetkisiz , yetkililer sorumsuzsa sonuç sorumsuz yetkililer olarak tezahür edecektir.

Suriye’de ayaklanmalar başladığında ateşe körükle yetişme çabasında olan kimi siyasiler bu ateşte hem ikballerini hem de mütehayyel ancak Amerika ve yanlılarınca sürekli pişirilip öne konulan “Federal imparatorluk” heveslerini gördüler. Bundan akdem Amerika’nın ırak işgalinde gönüllü köpeklik yapanların da gördüğü ancak hiçbir müspet netice vermeyen bu maceraperestliğin tek bir neticesinde bile hesap vermeyen siyasi kanat, bir bütün olarak bu uğursuz sergüzeştten tabii olarak hiçbir ders de almamıştı. Irak’ta yapılan hataların adeta bir kopyasını Suriye’de yapmak için dünden razı ve herkesten teşne siyaset aynı hataları yarın İran hususunda da sergileyeceğinin sinyallerini çoktan vermiştir. Çünkü yaptıklarının hesabını vermeyeceklerine kati bir inanış içindedirler. Tıpkı 40 binden çok sivil ve askerin hayatına mal olan terörizmin mahut elebaşlarının hiçbir şey olmamışça aramıza karışma heves ve yüzsüzlüklerinde arşa çıkan hesap vermezlik algısında olduğu gibi.

Hendek olayları ile zirveye çıkan önceki sözde çözüm sürecinin hesabını kapatan, bedelini ödeyen, acıyı çeken askeri, polisi, jandarması, korucusuyla tüm güvenlik kuvvetleri olduğu için siyaset hepsi birden, iktidarı, bileşenleri, muhalefetiyle ikballeri için aynı oyunu oynamaya, bu ülkenin evlatlarını ateşe atmaya çekinmiyorlar çünkü hiçbiri sorumluluk almadığı gibi bundan sonra da almayacaktır. Halkın hesap sorma gibi bir şuurla üzerlerine gelmeyeceğinden de pek eminler.

Bu vasatta önümüzdeki zor günlerde Muhteris ve sorumsuz siyasetçilerle mücadele için sorumlu olduğuna ikna olunan ve hesap vereceğine inanılan bir siyasi hareket etrafında bu ülkenin acı çeken, dertli, dert edinen, Cumhuriyete sahip çıkan evlatlarının birleşmekten başka bir imkanı kalmamıştır.

Aksi halde halk olarak bizler, bu meşum sürecin sonunda hesabı kapatmak isteyecek gençleri bulamayabiliriz, sorumlu siyasiler zaten ortadan kaybolup gidecektir zira!.

Ey Cumhuriyetin sahibi çocuklar, gençler artık birleşin!

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!