1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB’ye ‘yolsuzluk’ operasyonunda şüphelilerin sayısı belli oldu

İBB’ye ‘yolsuzluk’ operasyonunda şüphelilerin sayısı belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında şüphelilerin sayısı belli oldu.

featured

Aralarında görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 105 kişi tutuklanırken 215 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

Soruşturmada, mart ayından bu yana yapılan çalışmalarda, şüpheli sayısı 330’a yükseldi. Söz konusu şüphelilerden 320’si polis ve jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları tutuklanırken, bazıları hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

Öte yandan, kolluk ekiplerinin İBB Başkan Danışmanı ve İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un “danışmanı” olarak kendini tanıtan Emrah Bağdatlı ve iş insanı Murat Gülibrahimoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.

 

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!