1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Gazze’deki katliamlarını sürdürüyor! Kadın göstericilere çıplak arama

İsrail Gazze’deki katliamlarını sürdürüyor! Kadın göstericilere çıplak arama

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda 30 Filistinli hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail polisinin, Gazze’de ateşkes talep eden 3 kadın göstericiyi çıplak aramaya tabi tuttuğu öğrenildi.

featured

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en az 30 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin farklı bölgelerinde sivillerin yaşadığı evleri, sığınma merkezine dönüştürülen bir okulu, yardım bekleyen kalabalıkları ve geçici çadırları hedef aldı.

Gazze kentinin doğusundaki ed-Durc Mahallesi’nde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı Musa bin Nusaye Okuluna yönelik saldırıda 2 çocuk öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Kentin Zeytun ve Tuffah mahallelerinde düzenlenen diğer saldırılarda da aralarında çocukların olduğu ölen ve yaralananlar oldu.

Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesinin bahçesindeki çadır bölgesine düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü, Gazze’nin kuzeyindeki Zikim bölgesinde yardım bekleyenlere açılan ateş sonucu 6 Filistinli hayatını kaybetti.

Orta ve güney bölgelerde de yardım bekleyen sivillere ve yerleşim alanlarına yönelik saldırılarda en az 20 kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.

Filistinli yetkililer, İsrail saldırılarının sivilleri hedef alarak toplu katliama ve zorla aç bırakmaya dönüştüğünü vurgularken, bölgede insani felaketin her geçen gün daha da derinleştiğine dikkati çekiyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 61 bin 827 Filistinli hayatını kaybetti, 155 bin 275 kişi de yaralandı.

KADIN GÖSTERİCİLERE ÇIPLAK ARAMA!

İsrail polisinin Gazze Şeridi’ne saldırıların durdurulması ve ateşkes anlaşması imzalanması talebiyle Tel Aviv’deki protestolara katılan 3 kadını zorla çıplak aramaya tabi tuttuğu ortaya çıktı.

İsrail’de halk, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı hükümetin Gazze kentini işgal kararına karşı ateşkes ve esir takası talebiyle başta başkent Tel Aviv olmak üzere ülke çapında neredeyse her gün sokaklara iniyor.

Haaretz gazetesinin haberine göre, başkent Tel Aviv’de Gazze’de ateşkes talebiyle düzenlenen protestoya katılan 3 kadın gösterici, kamu düzenini bozma gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haberde İsrail polisinin protestolarda gözaltına aldığı kadınlara giderek artan bir sıklıkta çıplak arama yaptığı kaydedildi.

İsrail polisinden yapılan açıklamada ise “yasa dışı” olarak tanımlanan protestoya katılan 5 göstericinin sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtilerek “Gözaltına alınanlar, usule ve yasanın polise verdiği yetkiye uygun olarak arandı. Başka herhangi bir açıklama doğru değildir.” ifadelerine yer verildi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, 8 Ağustos’ta Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze kentinin işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!