Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Samsun ve Zonguldak’ta bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karara göre, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.
Ayrıca İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki bir alanın “Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret AŞ İstanbul Özel Endüstri Bölgesi” ilan edilmesi kararlaştırıldı.
Buna göre, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki alan “Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret AŞ İstanbul Özel Endüstri Bölgesi” olarak ilan edildi.
Karar ekinde bölgeye ilişkin harita ve koordinatlar da yer aldı.
