1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Yavaş ve İmamoğlu’ iddiası… Kılıçdaroğlu daha önce övdüğü gazeteciyle ters düştü! ‘Bilgilerimin arkasındayım’

‘Yavaş ve İmamoğlu’ iddiası… Kılıçdaroğlu daha önce övdüğü gazeteciyle ters düştü! ‘Bilgilerimin arkasındayım’

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’nin yeni bir cumhurbaşkanı adayı belirlemesi gerektiği” yönünde sözler söylediği iddia edildi. Kılıçdaroğlu iddiaları yalanlarken, haberi yapan gazeteci Fatih Atik, “Verdiğim bilgilerin arkasındayım” dedi. Atik, 'olumlu haber olunca' Kılıçdaroğlu'nun kendisine teşekkür ettiğini hatırlatıp yalanlama açıklamasını eleştirdi.

featured

İktidara yakın TGRT’de gazeteci Fatih Atik’e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Partinin yeni bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı var” dediği ileri sürüldü.

Haberde Kılıçdaroğlu’nun, “Ne İmamoğlu ne Yavaş ne de bir başkası; CHP yeni bir aday belirlemeli” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu ise “Hiç kimseyle konuşmadım, kimseye demeç vermedim. Niye bunlar bu yalan söyleniyor bilmiyorum” dedi.

FATİH ATİK: BİLGİLERİMİN ARKASINDAYIM

Fatih Atik ise katıldığı televizyon programında, Kılıçdaroğlu’nun yalanlaması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Kemal Bey yalanlamış olabilir ama haberimin ve verdiğim bilgilerin tamamen arkasındayım. Siyasi ve vatandaştan gelen tepkiler üzerine yalanlamaya gidilmesini doğru bulmuyorum.”

‘OLUMLU HABER YAPINCA TEŞEKKÜR, BU DEFA TEPKİ’

Atik, Kılıçdaroğlu ile geçmişte yaptığı röportajları hatırlatarak, olumlu haberler yaptığında teşekkür aldığını, bu defa ise tepkiyle karşılaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Ben daha önce Kemal Bey ile de röportaj yaptım, hatta manşet oldu. 13 yıl nasıl yönettiysem gelirim yine yönetirim demişti.

O haberleri verdiğimizde dönüp bize teşekkür ediyorlar kendisi de dahil ama bu konuyla ilgili haber yaptığımda ve bu bilgileri de teyit ettirerek yaptık. Uzun süredir Ankara’da gazetecilik yapıyorum. Bu tür haberlerin nasıl yapıldığını gayet iyi biliyorum.

Kendileriyle ilgili olumlu haber yapınca teşekkür edip, bu haberde de olumsuz bir şey yok ayrıca. Bugün bu şekilde tepki gösterip üstelik bilgisi dahilinde olmasına rağmen bu şekilde siyasi ve vatandaştan gelen tepkiler üzerine yalanlamaya gidilmesini çok doğru bir tavır olarak değerlendirmiyorum.”

 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Fatih Atik, Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin yeni bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı olduğunu söylediğini öne sürerek, “Kılıçdaroğlu, partinin şu dönemdeki sürecini ilginç sözlerle anlatıyor; ‘CHP sanki okyanusta dümenini ve pusulasını kaybetmiş bir gemi misali sağdan sola savruluyor. 100 yıllık bir parti bunu kaldıramaz. Yönetim bu siyasetle partiyi bölünmeye götürüyor. Tamamen halktan ve halkın sorunlarından uzaklaşan bir parti var. Bu artık sürdürülemez bir noktaya geldi. Yönetim işe yeni bir cumhurbaşkanı adayı belirlemekle ve bir program oluşturmakla başlamalı” demişti.

Atik ayrıca, “Yani Kılıçdaroğlu ‘Ne İmamoğlu ne Yavaş ne de bir başkası, CHP yeni bir aday belirlemeli’ diyor” diyerek, “Demokratik kitle örgütlerinden, sendikalardan, geniş halk kitlelerinden fikirleri alınmalı, diyor. ‘Bir şahıs ya da şahısların kaderleri üzerinden siyaset yapılmaz’ diyor. Bence burada İmamoğlu’na bir mesaj gönderiyor” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU YALANLAMIŞTI

Ekol TV’ye konuşan Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Benim öyle bir açıklamam yok. Tamamen yalan, kim söylüyorsa niye söylüyor ben onu bilmiyorum. Daha ortalıkta cumhurbaşkanlığı seçimi yok. Ben niye böyle bir konuşma yapayım, Mansur Bey’le ilgili niye böyle bir rezerv koyayım. Birisi yalan söylüyor, herkes itibar ediyor. Hiç kimseyle konuşmadım, kimseye demeç vermedim. Niye bunlar bu yalan söyleniyor bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İlişkili Haber
thumbnail

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Mansur Yavaş’ açıklaması

Haberi görüntüle

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!