İstanbul’da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan için Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Kayhan, yakın arkadaşları ve meslektaşlarının yanı sıra İstanbul’un önemli isimlerinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve çok sayıda belediye başkanı katıldı.
Kayhan’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Küçükyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
‘RESTORANI BASMAYA KALKMIŞ’
Türkiye Gazetesi’nden Gamze Erdoğan’a konuşan Kayhan’ın üniversite arkadaşı ve eski Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, olaya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Çetin “Ercan, üç yıl kadar önce, orada işe başlayan katil zanlısı Mustafa Can Gül’e ‘Seni bir okula kaydettirelim, motor meslek lisesine git. Elinde bir mesleğin olsun, bir altın bileziğin olsun. Böyle garsonlukla olmaz’ demişti. Daha sonra restoran sahibi, o kişinin uyuşturucu kullandığını fark edince işine son vermiş. Ardından birkaç kez gelmiş, hatta restoranı basmaya kalkışmış, içeri alınmayınca camı, çerçeveyi kırmış. Ailesi devreye girmiş, yalvarıp rica etmişler. Husumet dediği de işten çıkarılmasına dayanıyordur” diye konuştu.

‘KİMSENİN ALACAĞINI BIRAKACAK BİRİ DEĞİLDİ’
Çetin, Kayhan’ın çoğunlukla eşofmanını giyip, o restorana gittiğini, insanlarla oturup sohbet ettiğini ve insanlarla sıcak bir iletişimi olduğunu ifade etti. Katil zanlısının ifadesinde yer alan ‘Bana 150 bin lira borcu vardı, bu sebeple tartıştık’ şeklindeki iddialara cevap veren Çetin “Ercan Bey oranın ortağıysa bile ben bilmiyorum. Eğer ortak değilse zaten konuşacak bir şey yok. Ben, kendisini savunmak için böyle konuştuğunu düşünüyorum. Savcı Bey kimsenin alacağını bırakacak biri değildi” dedi.

Ortak değilse neden alacak meselesine dahil oluyor. Yalancının şahidi şıracı dır.