Orc Araştırma’nın yaptığı ankete göre emekliler, hükümetin kendileri ile ilgili politikalarını yüzde 77,3 oranla yetersiz buluyor.
2-6 Eylül 2025 tarihleri arasında 26 kentte 45 yaş üzere bin 750 emekli yurttaş ile yüz yüze yapılan ankette üç soru soruldu.
Sorular, “Emeklilerle ilgili politikaları ne derece yeterli görüyorsunuz?”, “Emekli maaşınızdan başka ek geliriniz var mı?”, “Geçiminizi sağlayabiliyor musunuz?”, “Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” şeklinde oldu.
“Emeklilerle ilgili politikaları ne derece yeterli görüyorsunuz?” sorusuna emeklilerin yalnızca yüzde 22,7’si “Yeterli görüyorum” cevabını verirken yüzde 77,3’ü ise hükümet politikalarını “Yetersiz” gördüğünü ifade etti.
Emeklilerin yüzde 75,5’i ise ay sonunu zor getirdiğini ya da geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti.
Ankete göre, emeklilerin yüzde 34,2’si CHP’yi desteklediğini açıklarken yüzde 29,1 AKP’ye oy vereceğini söyledi.
