Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu ABD’nin New York kentinde iş insanlarıyla buluştu.
Erdoğan’ın Fenerbahçe’ye sponsor olan ve 2015 yılında yaptığı “Kürtler, Türkiye’de insan hakları ihlallerine maruz kaldı. Köyleri bombalandı ve boşaltıldı” açıklamasıyla taraftarın tepkisini çeken Chobani firmasının kurucusu Hamdi Ulukaya ve ABD’li CEO’larla bir araya geldiği toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack da katıldı.

BÖLÜCÜ AÇIKLAMALARI GÜNDEM OLMUŞTU
Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya’nın, 2015 yılında CNN televizyonuna verdiği söyleşide, Türkiye’yi neden terk ettiğini “Türkiye’den ayrıldım çünkü Kürttüm ve Kürtlerin hak taleplerini oldukça önemsiyordum.” sözleriyle açıklaması da tepkilere neden olmuştu.
Pek çok Kürdün Türkiye’den kaçmak zorunda kaldığını ifade eden Ulukaya söz konusu söyleşide, “Kürtler, Türkiye’de insan hakları ihlallerine maruz kaldı. Köyleri bombalandı ve boşaltıldı” ifadelerini kullanmıştı.
Fenerbahçe taraftarlarının yönettiği bazı sosyal medya hesaplarından “Terör sevici sponsor istemiyoruz” şeklinde tepkiler gelmişti. Bazı taraftarlar ise Ali Koç yönetimini bu işbirliğinden vazgeçmeye çağırmıştı.
kobani gene kendine yer bulmuş uyanıkspor.akp gibi kendini meşrulaştırma prı içinde.
Yunan yoğurdu tarifi almıştır………..