1. Haberler
  2. Dünya
  3. Dışişleri’nden İsrail’in alıkoyduğu 14 Türk vatandaşıyla ilgili açıklama

Dışişleri’nden İsrail’in alıkoyduğu 14 Türk vatandaşıyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırdığı Küresel Sumud Filosu'nda yasa dışı şekilde alıkoyduğu Türk vatandaşlarına dair açıklamada bulundu.

featured

İsrail’in müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu’nda bulunan 14 Türk vatandaşının, Ürdün üzerinden Türkiye’ye dönmek üzere Batı Şeria’daki sınır kapısına ulaştığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda “İsrail tarafından el konulan Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan vatandaşlarımızdan 14’ü bu sabah karayoluyla Ürdün’e geçtiler. Amman’dan havayoluyla ülkemize gelecekler ve filo katılımcısı vatandaşlarımızın tamamı Türkiye’ye dönmüş olacak” ifadelerini kullandı.

İsrail’in ablukasını kırmak ve Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yol alan Küresel Sumud Filosu, 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşmıştı.

Filoya saldıran İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu’na ait 42 gemiye el koymuş ve gemilerde bulunan yüzlerce uluslararası aktivisti gözaltına alarak ülkenin güneyindeki Ketziot Hapishanesi’ne nakletmişti.

Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo özelliğini taşıyor.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!