1. Haberler
  2. Gündem
  3. IŞİD ve El Kaide bağlantısı gerekçe gösterilmişti… Erdoğan imzaladı: Şara’nın ‘mal varlıklarının dondurulması kararı’ kaldırıldı!

IŞİD ve El Kaide bağlantısı gerekçe gösterilmişti… Erdoğan imzaladı: Şara’nın ‘mal varlıklarının dondurulması kararı’ kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı kararıyla HTŞ lideri ve Suriye Geçiş Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmet Şara (Muhammed Colani) ile Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattap'ın IŞİD ve El Kaide terör örgütlerine bağlantıları nedeniyle Türkiye'de bulunan mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar kaldırıldı.

featured

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri bağlantılı iki kişinin Türkiye’de bulunan mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar kaldırıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ilgili kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararının ekindeki listenin “DEAŞ ve El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler” başlıklı bölümünde yer alan “Abu Mohammed Al-Jawlani ile Anas Hasan Khattab” isimli şahıslara ilişkin hükümler kaldırıldı.

ABD YAPTIRIM LİSTESİNDEN ÇIKARDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tommy Pigott​​​​​​​, yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun terörle bağlantılı kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımları düzenleyen “Özel Olarak Tanımlanmış Küresel Terörist (SDGT)” listesinde “Muhammed el-Cevlani” adıyla yer alan Ahmet Şara’yı listeden çıkardığını bildirmişti.

ABD Hazine Bakanlığı da Ahmet Şara ile İçişleri Bakanı Enes Hattap’ı yaptırım listesinden çıkardığını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve İçişleri Bakanı Enes Hattab’a yönelik yaptırımların kaldırılmasını talep eden kararını 6 kasımda kabul etmişti.

İlişkili Haber
thumbnail

ABD, Şara ve İçişleri Bakanı’na yönelik yaptırımları kaldırdı

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Aaaaa ne güzel ama tabi canım öyle kategorik bakmamak lazım.Sonuçta terörist de insan dimi!Ben mesela emekliyim maaşımı kestiler zifirimi şaaptılar eslenmedim ayıp.E siz de madem bu teröristti Öcalan katiliydi filan eslenmeyin gari.Yi yavrım yi!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!