Bölücü açılım süreci kapsamında Meclis’te “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi” adıyla oluşturulan komisyonun dünkü toplantısında oy çokluğuyla İmralı’ya gitme kararı alındı.
Yeni Yol Grubu ise toplantıda, Öcalan ile online olarak görüşülmesi için öneri getirdi, yapılan oylamada öneri reddedildi.
Yeni Yol Grubu’nu oluşturan partilerin genel başkanları Ali Babacan, Mahmut Arıkan ve Ahmet Davutoğlu’nun durumu değerlendirdiği ve gidilmemesi yönünde karar aldığı öğrenildi. Yeni Yol Grubu, kararı TBMM Başkanlığı’na bildirdi.
Yeni Yol Grubu’nun kararıyla birlikte, İmralı Adası’na üç temsilci gideceği kesinleşti.
İmralı’ya gidecek heyette AKP’den Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, DEM Parti’den Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yer alacak.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de CHP’nin heyete temsilci vermeyeceğini açıklamıştı.

