1. Haberler
  2. Dünya
  3. CENTCOM’dan Suriye’ye ‘Hizbullah’ teşekkürü

CENTCOM’dan Suriye’ye ‘Hizbullah’ teşekkürü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Cooper "Hizbullah'a silah sevkiyatlarını engellediği için" Suriye'yi tebrik etti.

featured

CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, Suriye’yi, “yakın zamanda Hizbullah’a yapılması planlanan çok sayıda silah sevkiyatını engellediği” gerekçesiyle tebrik etti.

CENTCOM’un X hesabından yaptığı paylaşımda, Cooper’ın, son dönemde Hizbullah’a yapılması planlanan bazı silah sevkiyatlarına ilişkin açıklamasına yer verildi.

Buna göre, Cooper, “Suriye güvenlik güçlerini, yakın zamanda çok sayıda silah sevkiyatını engelledikleri için tebrik ediyorum. Bu sevkiyatlar, Lübnan Hizbullahına yönelikti.” ifadelerini kullandı.

Amiral Cooper, ABD ve bölgesel ortaklarının, “Hizbullah’ın silahsızlandırılması ve Orta Doğu’da barış ile istikrarın korunması konusunda ortak çıkarlara sahip olduğunu” belirtti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!