1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnfaz düzenlemesi: MHP’li Yıldız’dan kapsam dışı kalanlar için mesaj

İnfaz düzenlemesi: MHP’li Yıldız’dan kapsam dışı kalanlar için mesaj

11. Yargı Paketi kapsamında kabul edilen Kovid düzenlemesinin bugün hayata geçmesiyle yaklaşık 55 bin kişinin tahliyesinin önü açıldı. MHP'li Feti Yıldız, kapsam dışı kalanlar için yeni düzenleme sinyali verdi.

featured

11. Yargı Paketi kapsamında kabul edilen Kovid düzenlemesinin bugün hayata geçmesinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan bir düzenleme sinyali daha geldi.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda infaz düzenlemesinin ilk aşamada 55 bin kişiyi kapsadığını açıklarken 6 ay içinde 120 bin kişinin daha etkileneceğini söyledi.

‘KAPSAM DIŞINDA KALANLAR BİRAZ DAHA BEKLESİN’

Yıldız, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenen suçlar nedeniyle 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ve denetimli serbestliğe ayrılabilme imkânı getirilmiştir.

Böylelikle, aynı veya daha önceki tarihte işlenmiş suçlar dolayısıyla yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar bakımından hükümlüden kaynaklanmayan nedenlerle meydana gelen gecikmelerin sonucundan ilk etapta 55 bin, altı ay içinde 120 bin hükümlünün olumsuz etkilenmemesi sağlanmıştır.

İstisna tutulanlar biraz daha sabretsin, yakınmalarını anlıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

11. Yargı Paketi kapsamında kabul edilen af düzenlemesi bugün hayata geçti. Aralarında dolandırıcılık, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından hüküm giyenlerin de bulunduğu 50 bin kişi erken serbest kalacak. Cezaevlerinden ilk tahliyeler de başladı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!