1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yıllar süren dava sonuçlandı… Özlem Çerçioğlu beraat etti!

Yıllar süren dava sonuçlandı… Özlem Çerçioğlu beraat etti!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 33 sanığın "ihaleye fesat karıştırma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, Çerçioğlu ve eski danışmanı Erkan Karaarslan'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

featured

Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 2013–2015 yılları arasında Aydın Büyükşehir Belediyesi, kapatılan Aydın Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü ve Efeler Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen bazı ihalelere ilişkin açılan ve daha sonra birleştirilen dosyaların yer aldığı davanın karar duruşması yapıldı.

Anka’nın aktardığına göre mahkeme, dosya kapsamındaki değerlendirmesi sonucunda, savcılığın esas hakkındaki mütalaasında cezalandırılmaları talep edilen Çerçioğlu ile bazı sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, bir ihale dosyası yönünden 7 sanığı çeşitli hapis cezalarına çarptırdı.

İddianamede, Özlem Çerçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 33 sanık hakkında “ihaleye fesat karıştırma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından hapis cezası istenmişti.

Dosyaya yansıyan bilgilere göre, Çerçioğlu ile eski danışmanı Erkan Karaarslan arasında, belediye ihalelerine yönelik sistematik bir işbirliği iddiası vardı. İddialara göre, Karaarslan’ın yakın çevresi ve akrabaları aracılığıyla kurulan 11 şirket, belediyenin kritik ihalelerini yönlendirmekle suçlanıyordu. Bu şirketlerin aynı merkezden yönetildiği ve ihalelerde “rekabet görüntüsü” yaratılarak rant elde edildiği öne sürülmüştü.

‘AKP’Lİ OLUNCA PAÇAYI KURTARIYORUZ’

Konuyla ilgili daha önce çok sayıda haber ve yorum yapan Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, mahkeme kararına ilişkin sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı:

“Evet, sonunda oldu.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yargılandığı bir davadan beraat etti.

Yıllardır süren dava ile ilgili ilk savcı mütalaası 3 Kasım 2022 tarihinde verildi.
Özlem Çerçioğlu için savcı, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve edinim ifasına fesattan ceza istedi. Yani 6-10 yıl arası ceza.

10 Aralık 2024’te başka bir savcı (değiştirildi) mütalaa verdi. Burada da savcı Çerçioğlu için “görevi kötüye kullanma” cezası istedi. Diğerlerini söylemedi.

Bugün ise dava sonuçlandı.
Mahkeme Özlem Çerçioğlu’na beraat verdi.
Çerçioğlu ve ekibinin neredeyse tamamı beraat ettirildi.

Hatta bir daire başkanı FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan’a ihale vermiş, Karaarslan da bu kişinin hesabına para yatırmıştı. Mütalaada bu belirtilmişti.
O da beraat etti.

AKP’li olunca paçayı kurtarıyoruz.
Nasıl güzel mi, eğleniyor muyuz?”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Çok mide bulandırıcı tiksinti verici ,yargı diye biseyok akp nin oyun alanı var, akpye geçince muaflyetliler sınıfına geçmiş oldu.

  2. Türkiye hukuk devletidir sozunu bile özler olduk.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!