İran devlet televizyonuna göre İran Savunma Şurası ülke lideri temsilcisi Tuğamiral Ali Ekber Ahmediyan, konuya ilişkin açıklama yaptı.
Silahlı kuvvetlerin ABD ve İsrail’e karşı uyguladığı “karmaşık ve güçlü operasyonlarla” bölge ve Basra Körfezi’nde hakimiyet sağlandığını belirten Ahmediyan, bu kapsamda İran’ın “yeni bir denklem” oluşturduğu belirtildi.
Ahmediyan, mesajında “Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki dost ve kardeşlere hatırlatılır ki, şu ana kadar bölgede sadece ABD ve İsrail üsleri ile ayrılıkçı çeteler hedef alınmıştır. Ancak bu çetelerin veya rejim unsurlarının Kürdistan Bölgesi üzerinden İran sınırlarına girişine izin verilmesi durumunda, tüm tesisler hedef alınacak ve İslam Cumhuriyeti’nin dostane ilişkileri ve desteği sona erecektir” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Silahlı kuvvetlerin tüm kademelerindeki komutanlar, benimsenen çeşitli, asimetrik ve akıllı savunma strateji ve programlarının uygulanmasında, düşman ABD-Siyonist saldırganlarının mevzilerini karmaşık ve güçlü operasyonlarla yerle bir etmişler ve tüm bölge ve Basra Körfezi’ne hakim durumdadırlar ve bu temelde İran İslam Cumhuriyeti tarafından “yeni bir denklem” oluşturulmuştur.
Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki dost ve kardeşlere hatırlatılır ki, şu ana kadar bölgede sadece ABD ve İsrail üsleri ile ayrılıkçı çeteler hedef alınmıştır; ancak bu çetelerin veya rejim unsurlarının Kürdistan Bölgesi üzerinden İran İslam Cumhuriyeti sınırlarına girmesine, varlığını sürdürmesine, komplo kurmasına veya girişine izin verilmesi durumunda, Irak Kürdistan Bölgesi’nin tüm tesisleri, bu çetelerin ve rejimin arka bahçesi olarak geniş çapta hedef alınacak ve İslam Cumhuriyeti’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki dostane ilişkileri ve esirgemediği destekleri (IŞİD saldırısı gibi zor günlerde olduğu gibi) sona erecektir.”
Bizdeki namussuzlar da tren seyrediyorlar. Amerika ne derse onu yapiyorlar. Neydi? Bunlar karsisinda susan dilsiz seytandi degil mi? Bence israile hizmet eden de seytandir ki bu iktidar bunu yapti.