Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu tarafından Büyükşehir Belediyesi Fiskaya Sosyal Tesisleri’nde Nevruz resepsiyonu düzenlendi.
Resepsiyona DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti milletvekilleri, belediye eş başkanları katıldı.
Resepsiyonda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “2026 yılı Nevruzunun da demokratik adımların atıldığı, özel yasanın çıkarıldığı, Kürtlerin dilinin, kimliğinin tanındığı, kayyumların olmadığı, bayramlarımızı özgürce kutladığımız bir yıl olmasını dileyorum” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da “Bugün için de çok büyük anlamı var gerçekten. Uzun zamandan bu yana Nevruz çatışmanın, ölümün olmadığı nispi bir barış ortamında gerçekleşiyor. Önemli bir sürecin eşiğindeyiz. Umuyoruz ki bundan sonra Nevruzlar Türkiye’deki bütün yurttaşlarımızın, kimliklerin, inançların ortak kutladığı; kendi inançlarına, kendi geleneklerine, kendi kimliklerine, kendi kültürlerine uygun kutladıkları ortak bir bayrama dönüşür; bir kutuplaşmanın, bir karşı karşıya gelmenin günü değil de ortaklaşmanın günü olur. Öyle bir süreçteyiz ve bu süreci de başarmak zorundayız.” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar meşalelerle Nevruz ateşini yaktı. Ateşi yakanlar arasında Tanrıkulu’nun yanında 12 vatandaşımızın yakılarak öldürüldüğü Çetinkaya katliamı faili Çetin Arkaş ve 13 vatandaşımızın katledildiği Mavi Çarşı katliamı faili Veysi Aktaş’ın da yer aldığı öne sürüldü.

SEZGİN TANRIKULU’NDAN AÇIKLAMA
Gazeteci Zülal Kalkandelen, Tanrıkulu’nun açıklamasını şu sözlerle aktardı:
“Sezgin Tanrıkulu aradı. Yukarıdaki fotoğrafta adı geçenlerin olmadığını söyledi. Solda gözüken gözlüklü kişi Çetin Arkaş değil mi? Doğru değilse açıklayın dedim ama bunu yapmak zorunda olmadığını söyledi. Ben doğru değilse düzeltirim dedim, istemediğini söyledi.
Fotoğrafta görünen gözlüklü kişi Diyarbakır Barosu Başkanı Abdülkadir Güleç olabilir mi? Barodan da o fotoğrafın olduğu bir paylaşım yapılmış.”
Sezgin Tanrıkulu aradı. Yukarıdaki fotoğrafta adı geçenlerin olmadığını söyledi. Solda gözüken gözlüklü kişi Çetin Arkaş değil mi? Doğru değilse açıklayın dedim ama bunu yapmak zorunda olmadığını söyledi. Ben doğru değilse düzeltirim dedim, istemediğini söyledi.
— Zülâl Kalkandelen Ⓥ 🐑 (@veganzulal) March 22, 2026