1. Haberler
  2. Dünya
  3. Pezeşkiyan Putin ile görüştü: Adil bir anlaşmaya hazırız

Pezeşkiyan Putin ile görüştü: Adil bir anlaşmaya hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ortadoğu’daki durumu telefonda görüşen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "ABD uluslararası hukuka geri dönerse anlaşma uzak değil" dedi.

featured

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin ve Pezeşkiyan, Ortadoğu’daki son gelişmeleri ele alan bir telefon görüşmesi yaptı.

İslamabad’da dün yapılan İran-Amerika görüşmelerini değerlendiren Pezeşkiyan, Rusya’nın uluslararası platformlar da dahil olmak üzere, durumu yatıştırmayı amaçlayan ilkeli tutumuna duyduğu takdiri dile getirdi.

Pezeşkiyan İran halkına sağlanan insani yardım için de Rusya’ya teşekkür etti.

Çatışmaya siyasi ve diplomatik bir çözüm bulunması ve Orta Doğu’da adil ve kalıcı bir barışın kurulması için arabuluculuk çabalarına katkıda bulunmaya devam etme konusundaki istekliliğini vurgulayan Putin de bu amaçla Rusya’nın bölgedeki tüm ortaklarıyla aktif temaslarını sürdüreceğini ifade etti.

İkili işbirliğinin güncel konularının ele alındığı görüşmede, taraflar, iyi komşuluk ilişkilerini her şekilde daha da güçlendirme taahhütlerini yineledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Putin’i ve Rusya’daki tüm Ortodoks Hristiyanları Paskalya Bayramı vesilesiyle tebrik etti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!