1. Haberler
  2. Dünya
  3. Netanyahu’dan ateşkese rağmen Lübnan’a ‘şiddetli saldırı’ talimatı

Netanyahu’dan ateşkese rağmen Lübnan’a ‘şiddetli saldırı’ talimatı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkese rağmen İsrail ordusuna Lübnan’a şiddetli saldırı düzenlenmesi talimatı verdi.

featured

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun “Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine” şiddetli saldırı düzenlenmesi talimatı verdiği duyuruldu.

İsrail basını, talimatın Hizbullah’ın fırlattığı roket ve insansız hava araçları nedeniyle İsrail’in kuzeyinde sirenlerin çalmasından sonra geldiğini ileri sürdü.

YENİ SALDIRILAR

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, İsrail uçakları Sur’a bağlı Bazuriyye ve Semmaiye beldelerini hedef aldı.

Söz konusu beldeler, İsrail’in Lübnan’da işgal ettiği alanların dışında yer alıyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akşam saatlerinde ateşkese rağmen orduya Lübnan’a yönelik şiddetli saldırılar düzenlenmesi talimatı vermişti. Bunun üzerine İsrail ordusu, gece saatlerinde Hırbet Silm, Sultaniyye, Hadasa ve Zebkin beldelerine hava saldırıları gerçekleştirmişti.

Öte yandan Lübnan basınında yer alan haberlere göre, saldırıların ardından çok sayıda kişi araçlarıyla Sur’dan kuzey bölgelere göç etmeye başladı.

İSRAİL’İN LÜBNAN’A SALDIRILARI

İsrail ordusu, Lübnan’a 2 Mart’ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti de bu sürede ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan ve İsrail arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!