1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanlığı 8 ili uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor!

İçişleri Bakanlığı 8 ili uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor!

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Bakanlık, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

featured

İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre 29 Mayıs 2026 Cuma günü; Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ve zamanla Hatay’ın batısında aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Giresun ve Trabzon çevreleri ile Artvin’in güneyinde yerel kuvvetli; Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!