1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bölücü açılımda yeni aşama: Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk kez toplandı

Bölücü açılımda yeni aşama: Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk kez toplandı

Bölücü açılım kapsamında oluşturulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında ilk kez toplandı. İşte masadaki başlıklar...

featured

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 467 oyla kabul edilen bölücü çerçeve yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bölücü açılım sürecinin sözde takibini yapacak Takip ve Değerlendirme Kurulu da kanun kapsamında faaliyetlerine başladı.

Kurul, Saray’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında ilk kez toplandı.

TRT’nin haberine göre Kurulun ilk toplantısında ana gündem PKK terör örgütünün sözde fesih ve silah bırakma süreci olacak.

Sürecin sahaya yansımaları ve güvenlik birimlerince yakın takibine ilişkin kapsamlı değerlendirme yapılacak ve ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturulacak alt komisyonlar ele alınacak.

İddiaya göre Kurul, terör örgütü PKK/KCK ve bağlantılı oluşumların sözde feshi ile terör örgütünün kontrolündeki silah ve mühimmatın tamamının teslim edilmesine kadar süreci takip edecek.

Silahların geri dönüşü olmayacak şekilde bırakıldığının tespiti için kurumlar arası koordinasyonla çalışmalar yürütülecek.

Teyit için Milli Güvenlik Kurulu kararı beklenecek.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!