ENGİN BALIM/ VERYANSIN TV
CHP’de Kılıçdaroğlucular ve yeni yönetim arasındaki ilk mücadele Çarşamba günü, MYK’ya girdiği için Meclis İdare Amirliği görevinden ayrılmak zorunda kalan, Balıkesir milletvekili Ensar Aytekin’den boşalan makam için yapılacak.
İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen Aytekin CHP’de Genel Başkan’dan sonra en önemli makam olan örgütlerden sorumlu genel Başkan yardımcısı olarak atanmıştı.
VeryansınTV’nin CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre; CHP Grubu’nda Çarşamba günü yapılacak bu seçim, iki taraf arasında kurultaydan sonraki ilk rövanş mücadelesi olacak.
Parti içi muhalefetin adayı bazı gazetelerde geçtiği gibi Gürsel Erol değil, Adana milletvekili Orhan Sümer olacak. Özgür Özel’in ise aday olarak İzmir Milletvekili Ednan Arsalan’ı aday göstermesi bekleniyor.
Kurultay sürecinde 95 milletvekilinin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin ise şuanda 75 civarında milletvekili tarafından destekleneceği iddia ediliyor. Bu kapsamda kulislerde çarşamba günü gerçekleşecek ilk rövanş mücadelesini Orhan Sümer’in kazanabileceği konuşuluyor.
Veryansın Tv’ye konuşan CHP’li bir isim, çarşamba gününün bir milat olacağını ve Meclis Grup Amirliği’nin alınmasının, ilerleyen günlerde Grup Başkanvekillikleri için de güven oylamasına neden olabileceğini söyledi.
yazık bu ülkeye yıllarca nasıl da umut sandık bunları
oyumu chp’ye artık vermeyeceğim vermem kk kalsaydı da vermezsim. Bnular belediyeleri kaybetmezse parti temizlenmez her şey rant olmuş
Kılıçdaroğlu’nu satan satana kendisi lider değil dersimspor amatör küme kulüp başkanı idi. İmamoğlu’ndan para güücü var 20 vekili anında çeker. CHP’de ideoloji kalmamış herkes menfaatinde akplileşmiş chp