‘1919 ruhuna geri döneceğiz’ diyen Muharrem İnce, iki yıl önce Nagehan Alçı’ya ne demişti?

featured

CHP’den ayrılıp yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, ‘1919 ruhuna döneceğiz’ dedi. İnce, önceki kurultay sonrası Nagehan Alçı’ya yaptığı açıklamada ise 1920’lerin Türkiye’sine dönmek istemiyorum’ demişti.

VERYANSIN TV

CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, son kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar CHP Genel Başkanı seçilmesi üzerine kolları sıvadı. Yeni parti çalışmalarını hızlandıran İnce, yakın çevresi aracılığıyla basına mesajlarını iletiyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Muharrem İnce, “CHP tabelası onlarda kalsın. Biz 1919 ruhuyla hareket edeceğiz” dedi.

İnce’nin “1919 ruhuna döneceğiz” açıklaması akıllara iki yıl önceki kurultay sonrası söylediği sözleri getirdi. 2018 Şubat ayındaki kurultayda 447 oy alan İnce, diğer adaylarla kıyaslanmasından duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirmişti:

“Ben 1920’lerin Türkiye’sine dönmek istemiyorum. Ümit Kocasakal ile hiç benzerliğim yok. Beni onlarla karıştırmayın! Bu saatten sonra köy enstitüleri mi kurulur? Köyde çocuk yok ki! Çocuklar gecekondularda!”

MUHARREN İNCE’DEN AÇIKLAMA

Yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, iddiaların ardından ilk açıklamayı Twitter üzerinden yaptı. İnce, “Değişime imza veren Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Kurultay Delegelerini dışla sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?” dedi.

‘1919 ruhuna geri döneceğiz’ diyen Muharrem İnce, iki yıl önce Nagehan Alçı’ya ne demişti?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Hangi Muharrem İnce’yi seviyoruz acaba acaba?
    -“1920lerin Türkiyesine dönmek istemiyorum” diyen Muharrem İnce mi..?
    – “Ana dilde eğitim vekil ve gazetecilerin haddine değildir. Pedagogların, uzmanların işidir.”
    diyen Muharrem İnce mi.? (Liderler Fox’ta programı)…
    -Kürtçe Eğitimdilini pedagoglara soracağım, kırmızı sınırlarımız yok diyen Muharrem İnce mi..
    -PKK/hdp’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında Hayır oyu verdim diyen Muharrem İnce mi..?
    -PKK/hdp eşbaşkanı Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden Muharrem İnce mi..?
    – ilkokul öğrencisi Deniz Acar’ın yazdığı kısa mektubun koca harflerle yazılmış son cümlesi “Ne mutlu Türk’üm diyene”yi PKK/hdp seçmeninden oy alacağım diye okumayan Muharrem İnce mi..? https://twitter.com/Saka_larr/status/1010478031721390080

  2. Şimdi belki kafa yorgun çok haberin “inceliğini” kavrayamadım belki ama şöyle birşey var; Her çıkacak alternatifin kafasına vurulur ise daha çok alternatifsiz kalırız. Elin Soros’çuları Fetöcularla bir olup Baykal kasetleri ile “Varan 1-Varan2” diyerek CHP yi tasarlarken bu kadar kuşkucu olsak şimdi bu sıkıntılar olmazdı. Herşeyden önce İnce’de bir siyasetçi. Siyaset denilen çukurda bu kadar uzun süre kalabilmek için belirli bir kıvraklık olacak ama ben bu gün başımızdaki tehditten daha büyük bir tehdidi İnce’nin bünyesinde görmüyorum. Kaldı ki ülkenin acil ihtiyacı olacak değişimi siyaset dışında birisi sağlayamayacağına göre ve siyasette sütten çıkmış ak kaşık misali bir tek adam olmadığına göre bu işte standardları biraz düşünmemiz gerek.
    Şu gün bir yeni oluşuma ihtiyaç var, bak yedi haber sonrasında Hasan Atilla Uğur’un da bir videosu paylaşılmış. Söyledikleri herşeyin altına imza atarım ama youtube videoları ile alınan izlenmeler sandıklara ne kadar yansır bilinmez. Gönül ister ki bugün ortak derdi vatan, cumhuriyet olan herkes bir çatı altında toplanabilseydi. Farkındayım biri aşırı sağ diğeri aşırı sol ama bence çok bir önemi yok. Bir birlik gerekli, şart! Yoksa şu an karşımızda duran siyasi birliğin karşısına hiçkimse “ben alternatifim” diye çıkamaz.

  3. Tam bir kasaba politikacısı bu zübük gibi meşhur aziz nesin romanındaki gibi

  4. 6 Ağustos 2020, 08:52

    Takıyor bu ülke siyasetçisinin değişmez kuralı oldu.M.Ince de bunun dışında kalamıyor.Ee,Ne demişler üzüm üzüme baka baka…Al birini vur öbürüne.

  5. işte bunun ıcın guvenmıyorum . muharrem ınce bu. yarın ne yapacagı bellı olmaz. polıtıkacı olmak baska devlet adamı olmak baska . turkıyede karıstırılan bu. polıtıkacı bugun baska soyler yarın baska . devlet adamı ıse bugun ne dedıyse yarın da onu.

  6. Sanırım CHP’yi en iyi onu eleştirenler okuyor. Bir CHP seçmeninin acınası haline bakın. Büyük laflar, ciddi arayışlar sonrasında tıpış tıpış oy verdikleri adam şimdi MHP safında. Cumhuriyet ile hiçbir bağı neredeyse bulunmayan bu adamı nasıl da “bilge kişi”, “alım”, “Ortadoğu Uzmanı” falan diye yutturmuşlardı. Sonra iki yıl önce yine büyük yaygara kopararak İnce’yi aday yapmış, yan bakanlara ne hakaretler etmişlerdi. Dip dalga geliyor, anketlerde İnce uçuyordu! Desteksiz uçuşun sonu hüsran oldu. Bir katekulli dönüyor, birisi çıksın açıklama yapsın derken CHP’li, İnce ses verdi: Adam kazandı! Şimdi yere göğe sığdıramadıkları, kasketine kurban oldukları İnce partiden ayrılıyor. Ey CHP’li, ne Altı Ok’u anlamışsın, ne 1920’lerden haberin var, ne Atatürk’ün… Atatürk senin için kahve bardağı üstünde resmi basılan modernlik simgesi, anahtarlık, rozet ve mini etek… Hiçbir şeyden ders almadığın, her gösterilenin peşine düştüğün için halin içler acısı…Ve sonunda neredeyse yüz yıllık çınarı infilak ettirdin. Senin makarnacı, kömürcü, iç bölgelerde yaşadığı için düşük iyot alımı ile ilişkilendirip zekasına laf ettiğin Anadolu insanı senin kadar tuzağa düşmedi. Dost acı söyler diyeceğim de, ağzınızda çiklet gibi sloganlarla sağa sola bilgiçlik taslamaya başlarsınız yine.

  7. Bundan da bir cacik olmaz. Bu hareketi onca lafi söyledikten sonra Kilicdarogluna yapmaliydi. Artik cok gec.

  8. Atatürk u ağzınıza almayın.ataturk teröre sıfır tolerans tanımış.siz pkk a terör örgütü değil diyen demirtasla kanka ol oda apo nun heykelini diyeceğiz desin.utanin biraz

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!