1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2 Suriyeli bakanlıkta işe mi alındı? Bakan Tunç’tan açıklama

2 Suriyeli bakanlıkta işe mi alındı? Bakan Tunç’tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 2 Suriyelinin istihdamına ilişkin açıklama geldi.

featured

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahte diploma hazırlamaktan hüküm giyen 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığına yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, gerçeğe aykırı paylaşımlar yapanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından, “sahte diploma hazırlamaktan hükümlü 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı” yönünde yapılan açıklamaların, gerçek dışı ve dezenformasyon amaçlı olduğunu belirtti.

Bahse konu kişilerden Z.B’nin sabıkasının olmadığını, bu kişinin vatandaşlık aldıktan sonra 2024’te Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer aldığını kaydeden Tunç, şu ifadeleri kullandı:

“Kaldı ki bu kişi Adalet Bakanlığının personeli de değildir. Diğer şahıs B.H. hakkında ise mahkumiyet kararı verilmiş ancak bu kişinin iddia edildiği şekilde bilirkişilik başvurusu dahi bulunmamaktadır. Gerçeğe aykırı şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşım yapanlar hakkında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır.”

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, “sahte diploma hazırlamaktan tutuklanan 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı” iddiasının “gerçeği yansıtmadığını” açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında sahte diploma hazırlamaktan tutuklanan 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadesi kullanıldı.

“Sonradan Türk vatandaşlığı kazanan bu kişilerin Adalet Bakanlığında işe alınmadığı” belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bahse konu kişilerden Z.B. hakkında 2022 yılında evrakta sahtecilik suçundan kovuşturma açılmış neticesinde beraat etmiştir. Bu kişi vatandaşlık kazandıktan sonra 2024’te Adana İlk Derece Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer almıştır. Diğer şahıs B.H. hakkında ise mahkumiyet kararı verilmiş ancak bu kişinin iddia edildiği şekilde bilirkişilik başvurusu bulunmamaktadır.”

Açıklamada, sosyal medya hesaplarında konuya ilişkin gerçeğe aykırı paylaşım yapanlar hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!