2019 Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü’nü kazananlar belli oldu

featured

2019 Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü’nü kazananlar belli oldu. Ödülü bu yıl tez dalında Dr. Melda Karagöz ve Dr. Firdevs Burçak paylaşırken, makale dalında Prof. Dr. Behiye Akçay ile Merve Arık’ın ortak yazdığı makalesi, kitap dalında ise Doç. Dr. Fehime Nihal Kuyumcu kazandı.

2019 Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü töreni, 8 Kasım’da, Çankaya Üniversitesi Balgat Kampusu Mavi Salon’da yapılacak.

NAFİ ATUF KANSU KİMDİR?

Cumhuriyetin kuruluş döneminde ulusal eğitime büyük emek vermiş Nafi Atuf Kansu’nun torunları tarafından 2014 yılından bu yana verilen ödülün Dr. Niyazi Altunya, Prof. Dr. Erdoğan Başar, Prof. Dr. Mustafa Ergun, Prof. Dr. Sedat Sever ve aile adına Metin Atuf Kansu’dan oluşan seçici kurulu, 5 Ekim’de, Ankara’da toplandı. Kurul bu yıl, doktora tezleri alanındaki ödülün; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Melda Karagöz’ün “Türk ve Dünya Klasikleriyle Yapılandırılmış Dil ve Edebiyat Öğretimi Tasarısı” başlıklı tezi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Firdevs Burçak’ın “Okul Öncesi Eğitim Ortamlarındaki Dış Mekân Kalitesi ile Dış Mekân Ortamlarına İlişkin Öğretmen Algıları ve Kullanımlarının Belirlenmesi” tezi arasında paylaşılmasına oybirliği ile karar verdi.

Makale dalında da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Behiye Akçay’ın Merve Arık ile ortak yazımlı “Argümantasyonun Öğrencilerin Bilimi Sözde Bilimden Ayırma Becerilerinin Geliştirilmesi Üzerine Etkisi” başlıklı çalışması oyçokluğu ile ödüle değer görüldü. Kitap dalında ise Doç. Dr. Fehime Nihal Kuyumcu’nun “Eleştirel Düşünce ve Eğitimde Tiyatro” başlıklı kitabı oyçokluğu ile ödül almaya hak kazandı. Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü töreni, 8 Kasım tarihinde, Ankara’da, saat 18.00’de Çankaya Üniversitesi Balgat Kampusu Mavi Salon’da yapılacak. Programın açış konuşmalarını Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, Çankaya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Kansu ve Ödül Seçici Kurul Üyesi Dr. Niyazi Altunya yapacak. Altunya, konuşmasında “Eğitim tarihi içinde Nafi Atuf Kansu”yu anlatacak. Açış konuşmalarının ardından, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Haluk Kayıcı “Eğitim Atılımına Doğru, Sa’y ve Tetebbu Mecmuası Yazıları ve Nafi Atuf Kansu” başlığıyla bildiri sunumu yapacak. Konuşmaların ardından, ödül dağıtımı ve ödül konuşmalarına geçilecek.

2019 Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü’nü kazananlar belli oldu

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!