2020 Patara Yılı ilan edildi

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılının Patara Yılı ilan edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılının Patara Yılı olduğunu duyurdu. Erdoğan, “2020 yılını Patara Yılı ilan ettik. Patara Antik Kenti, Fethiye-Kalkan arasında bulunuyor.

Likya’nın ana liman şehri olan Patara, bizim tarihimizin de önemli sembollerinden biridir. Şehir kapısından su yollarına kadar daha pek çok nadide özelliğiyle Patara’yı, ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edebilecek bir yer olarak gördük. 2020 Patara Yılının ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

PATARA ANTİK KENTİ

Antik çağda Likya Birliğinin başkenti olan ve ayakta kalan en eski demokratik meclis binasının bulunduğu Patara Antik Kenti, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmde Türkiye’nin kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla 2018 yılını Troia Yılı ilan etti.

Daha sonra da dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğunun ortaya çıkarıldığı Göbeklitepe’ye dikkat çekmek için 2019’u Göbeklitepe Yılı ilan etti. Bakanlık, 2020 yılının teması için ise Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti’ni seçti.

2020 Patara Yılı ilan edildi

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!