2021 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

featured

Televizyon ve sinemanın en önemli etkinliklerinden Emmy Ödülleri dün gece sahiplerini buldu.

ABD’de “Televizyonun Oscarları” olarak nitelendirilen 2021 Emmy Ödülleri’nin kazananları belli oldu. 73. Emmy Ödül Töreni, Los Angeles’taki Live’s Event Deck’te düzenlendi.

Ödül töreninde “En İyi Drama Dizisi” ödülüne “The Crown” layık görülürken dizideki performanslarıyla Olivia Colman “En İyi Kadın Oyuncu”, Josh O’Connor, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

2021 Emmy Ödülü kazanan yapımlardan bazıları şöyle:

En iyi Dizi – Drama: “The Crown”

En İyi Dizi – Komedi: “Ted Lasso “

En İyi Mini Dizi: “The Queen’s Gambit”

En İyi Kadın Oyuncu – Drama: Olivia Colman, “The Crown”

En İyi Erkek Oyuncu – Drama: Josh O’Connor, “The Crown”

En İyi Kadın Oyuncu – Komedi: Jean Smart, “Hacks”

En İyi Erkek Oyuncu – Komedi: Jason Sudeikis, “Ted Lasso”

En İyi Kadın Oyuncu – Mini Dizi/TV: Kate Winslet, “Mare of Easttown”

En İyi Erkek Oyuncu – Mini Dizi/TV: Ewan McGregor, “Halston”​​​​​​​

Şovmen Cedric Antonio Kyles’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte The Crown en iyi drama, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu gibi bir çok dalda ödül alarak geceye adını yazdırdı. Jason Sudeikis’in yer aldığı Ted Lasso ise ilk sezonunda en iyi komedi dalında ödül kazandı.

The Queen’s Gambit ise Üstün Mini Dizi ödülü ve Mini Dizi ya da Antolojide Üstün Yönetmen ödülünün sahibi oldu.

Hacks dizisinin yıldızı Jean Smart da komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. Smart konuşmasında mart ayında hayatını kaybeden eşi Richard Gilliland’ı şu cümlelerle andı:

“Sen, kariyerini geri plana atmasaydın ben bugün burada olamazdım. Sayesinde olağanüstü fırsatların değerlendirebildim.”

Drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü The Crown dizisinde Prens Charles’ı canlandıran Josh O’Connor kazanırken en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Kraliçe Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman kazandı.

Dizide Prens Philip’i canlandıran Tobias Menzies, drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı. Margaret Thatcher’ı canlandıran Gillian Anderson da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Komedi dalında ise Ted Lasso birçok ödül kazandı. Brett Goldstein, komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanırken, Hannah Waddingham da aynı kategoride en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.

BİR YILDA 44 ÖDÜL

Netflix ise televizyonun en önemli ödüllerinden biri olan drama kategorisinde en iyi film ödülünü The Crown ile kazandı. Netflix bu ödülü ilk kez kazanarak geceye damga vurdu. Netflix ayrıca bir yılda 44 ödül kazanarak, 1974’te CBS’in elde ettiği rekoru da egale etti.

Bir önceki yılın Emmy Ödülü sahibi Sarah Paulson, bu yıl ödül vermek için sahnedeydi.

Anya Taylor-Joy, en iyi mini dizi ödülünü kazanan Netflix dizisi The Queen’s Gambit’in başrol oyuncusuydu.

Emerald Fennell, The Crown’da Cornwall Düşesi rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında adaydı. Törene Londra’daki salonda katıldı.

RuPaul’s Drag Race yıldızları da en iyi reality yarışma programı ödülünü kazandı.

The Kominskey Method’daki rolüyle komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülü için yarışan Michael Douglas, gecenin sunucularından biri olan eşi Catherine Zeta-Jones ile kırmızı halıda poz verdi.

Kenan Thompson iki dalda adaydı.

2021 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!