2024 ‘acı reçete’ yılı olacak: Ücretlere sıfır zama hazır olun!

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu, seçim sonrasında bir veya iki yıl boyunca çalışanlara sıfır zam bile yapılabileceğine dikkat çekti.

featured

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu’ya göre, 2024 ekonomik anlamda oldukça zorlu bir yıl olacak.

Prof. Dr. Babuşçu, seçim sonrasında bir veya iki yıl boyunca çalışanlara sıfır zam bile yapılabileceğine dikkat çekti. Nisan ayına dair değerlendirmesinde ise Babuşçu, “Ciddi bir acı reçete beklenmeli. Vatandaşların bu sürece hazırlıklı olması önemli” uyarısında bulundu.

‘ENFLASYONUN ALTINDA ZAM VERİLECEK’

Babuşcu, 2024 yılının sefalet dolu geçeceğini ifade ederek, “Bu enflasyon ortamında 2024 Mart’ındaki seçimler atlatıldıktan sonra hükümet acı reçete sunacak. Bir defa kesinlikle enflasyonun altında bir zam verilecek. Memura, işçiye, sabit gelirlilere, asgari ücrete, emekliye enflasyonun altında bir zam hatta belki de bir veya iki yıl sıfır zam politikasını bile güdebilir. Bizi daha zor günler bekliyor. Önümüzdeki 1 yıl içerisindeki en iyi günlerimiz bugünler” dedi.

40 GÜN SONRASINI GÖREMEYEN HÜKÜMETİN 3 YILLIK HEDEFLERİ NASIL TUTSUN?

Hükümetin orta vadeli programına (OVP) ilişkin de Babuşçu, bir başka açıklamasında “40 günde ne değişti de enflasyon tahmini 58’den 65’e çıktı? 40 gün sonrasını göremeyen hükümet, 3 yıl vadeli ekonomik programdaki hedeflerinin tutmasını nasıl bekleyebilir?” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aziz Konukman da Veryansın Tv programında yaklaşan ekonomik manzarayı “fırtına” olarak değerlendirmişti.

2024 ‘acı reçete’ yılı olacak: Ücretlere sıfır zama hazır olun!

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. zam = enflasyon bu sebepten enflasyon düşüşü için yaparlar nasılsa seçimde yok.

  2. 21 Eylül 2023, 01:24

    Asgari ücrete zam yapılmasa fiyatlar da bu kadar artmazdı. Çünkü serbest piyasa ekonomisi hakim bu ülkede. Yani talebi karşılayamazsan fiyatlar artar. Talebi karşılanabilmesi için israfın önlenmesi de bir yöntemdir. Bunun için fazladan alışveriş yapana fazladan vergi yükü yüklenebilir. Örneğin bir evde 4 kişi yaşıyorsa ve 1 günde 4 ekmek giriyorsa fazladan vergi alınmamalı, ancak 5 ekmek alınıyorsa fazladan vergi alınsın. Bir insanın 2 arabası varsa fazladan vergi alınsın. O zaman arz, talebi karşılayamasa da ihtiyacı karşılar. Yani 1 kişi 2 ekmek alıp birini çöpe atarken diğeri ekmeksiz kalması yerine dengeleyici vergi yükü yöntemi ile muhtaç insan sayısı azaltılırken talep edenin de talep etme eğilimi de azalır.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!