‘Savaşların kökeni İsrail!’

featured

New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu’nda konuşma yapan Malezya Başbakanı Mahathir, BM’nin yapısına ilişkin, Filistin sorunu ve Arakan’daki etnik temizlikle ilgili konuştu.

 

BM’nin mevcut yapısının dünya barışına hizmet etmediğini belirten Mahathir, “Bu büyük yapılanmanın gerçek amacını hayata döndürmeliyiz. Savaş çığırtkanlarını cezalandırmalı ve dünyayı herkes için huzurlu hale getirmeliyiz.” dedi.

Mahathir, daha adil bir dünya için BM’deki veto yetkisinin değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve daimi üye statüsündeki 5 ülkeye hitaben, “Veto yetkisi olan devletler, uluslararası hukukun ve normların daima üzerinde olacaklarını düşünmesin. Bu devletler nereye kadar bu gücü kullanabilir?” ifadesini kullandı.

BM’deki mevcut veto yetkisinin insan hakları prensiplerine aykırı olduğunu vurgulayan Mahathir, “Daimi üyelerin her biri, diğer yaklaşık 200 üyenin isteklerini boşa çıkarabilir. Bu tamamen demokrasiyle uyuşmayan bir şey. Buna rağmen içlerinden bazıları diğer ülkeleri demokratik olmamakla azarlayabiliyor” şeklinde konuştu.

BÜYÜK GÜÇLER SORUNLARI ÇÖZMÜYOR

Mahathir Muhammed, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği baskı ve insan hakları ihlaline de değindi.

İsrail’in kuruluşundan önce dünyada şimdiki kadar terörün olmadığını hatırlatan Mahathir, “Şu an dünya genelinde birçok savaş var ve bu savaşların çoğu İsrail’in kuruluşuyla bağlantılı” dedi.

‘Savaşların kökeni İsrail!’

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!