Akıncı TİHA ve Milli Muharip Uçak’a SOM-J seyir füzesi

featured

Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Sistemi, yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılacak.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen SOM-J seyif füzesi Milli Muharip Uçak ve Akıncı İHA’ya entegre edilebilecek.

Tübitak SAGE’nin twitter hesabından yapılan açıklamada, “Tübitak SAGE ve Roketsan tarafından F-35 uçakları için geliştirilen SOM-J füzesi Milli Muharip Uçak ve Akıncı İHA’ya entegre edilebilecek. Ayrıca dünyada F-35 uçakları için seyir füzesi geliştiren sayılı ülkelerden biri olarak, dost ve müttefik ülkelere ihraç edilebilecektir.” bilgisi verildi.

AKINCI TİHA: TAARRUZİ İNSANSIZ HAVA ARACI SİSTEMİ

Bayraktar TB2’den daha uzun ve geniş olan Akıncı İHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip olacak ve çok sayıda milli akıllı mühimmat taşıyabilecektir. Akıncı ayrıca özgün yapay zeka sistemi sayesinde, daha akıllı ve çevresel koşulların daha da farkında olacak, kullanıcılarına ileri uçuş ve teşhis fonksiyonları sunacaktır.

Kendi sınıfında dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelmesi için çalışılan Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Sistemi, yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılacaktır.

SOM-J SEYİR FÜZESİ NEDİR?

Veryansintv.com

Akıncı TİHA ve Milli Muharip Uçak’a SOM-J seyir füzesi

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!