Dünyaca ünlü yürüyen merdiven ve asansör devi Schindler, 1948 yılında kurulan Türkiye’nin ilk asansör firmalarından Omsan’ı satın almak için aralık ayında başladığı pazarlıklarda mutlu sona ulaştı.
Yürüyen merdiven ve asansör piyasasının dünya çapında 3 büyük oyuncusundan biri olan İsviçreli Schindler, Türkiye’deki operasyonunu büyütme kararı almış ve yerli asansör firmalarından Omsan’ı almak için görüşmelere başlamıştı. Pazarlıkların olumlu sonuçlandığı satın almaya ilişkin, Rekabet Kurumu’ndan da onay çıktı. Dünya’dan Kerim Ülker’in aktardığına göre, 1948 yılında kurulan Omsan, Schindler Group tarafından satın alındı.
OMSAN GEBZE’DE ÜRETİM YAPIYOR
Türkiye’de uzun süredir faaliyet gösteren Schindler, 1947 yılında kurulan Türkeli Asansör’ü 1992 yılında almıştı. Schindler’in satın alacağı Omsan ise Mehmet Rıza Çukurova, Berat Burak Çukurova ve Ayşe Yeşim Makar tarafından yönetiliyor. 1948 yılında kurulan Omsan, 1975 yılında asansör sektörüne adım attı. 7 bin 500 metrekarelik Gebze’deki üretim tesisinde şirketin 180 çalışanı bulunuyor.